Υποχώρηση Λυκουρέντζου! Άλλαξε ρύθμιση για πρόσληψη διοικητών χωρίς πτυχίο!

  • Iatropedia
Ένα βήμα πίσω αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς υποχρεώθηκε να αλλάξει ρύθμιση που κατέθεσε στη βουλή την περασμένη Παρασκευή και προέβλεπε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου μπορούν να προσληφθούν διοικητές νοσοκομείων στο ΕΣΥ χωρίς καν να διαθέτουν πτυχίο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με ειδική ρύθμιση καταργούσε ξεκάθαρα μέχρι τις 31 Μαρτίου τα εδάφια του νόμου που προέβλεπαν τα προσόντα των διοικητών και φυσικά επέβαλαν πτυχίο για την πρόσληψή τους στα νοσοκομεία.

Πριν όμως καλά καλά ψηφιστεί η ρύθμιση (αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη) δεχθηκε ερωτήσεις στη βουλή και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό Υγείας μιλούσαν για λάθος διατύπωση και ότι θα προωθηθεί νέα νομοτεχνική διατύπωση ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα. Κάτι που δήλωσε τελικά και επίσημα ο ίδιος στη Βουλή, τονίζοντας ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση.

Πάντως υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΣΥ αλλά και πρώην διοικητές μιλούσαν για εξόφθαλμη προώθηση ρουσφετολογικών προσλήψεων μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η νέα ρύθμιση Λυκουρέντζου προβλέπει επίσης ότι οι θητεία των διοικητών δε θα είναι τριετής και θα υπάρχει δυνατότητα απόλυσής τους στην περίπτωση που η αποδοτικότητα τους δε πιάνει τους στόχους που έχουν τεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Προς νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές! Το κούρεμα οφειλών φθάνει στο 50%

Έρχονται νέες μειώσεις στις τιμές φαρμάκων! Πόσο θα κοστίζουν

Πεθαίνουν για ένα κρεβάτι! Χωρίς εντατικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν