Υπό κατάρρευση το ΜΕΤΑΞΑ! Χωρίς φάρμακα και εξετάσεις οι καρκινοπαθείς

  • Iatropedia
Δραματικές είναι πλέον οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία. Οι σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικοτεχνική υποδομή κάνουν τη ζωή των καρκινοπαθών ακόμη πιο δύσκολη καθώς αναγκάζονται να καθυστερούν τις θεραπείες τους. Οι γιατροί του νοσοκομείου καλούν σε έκτακτη σύσκεψη για να εξετασθεί η κατάσταση και να βρεθούν λύσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πόσο πιο δύσκολο να κάνει τελικά η ελληνική κυβέρνηση τη ζωή των ταλαιπωρημένων καρκινοπαθών… Πια δε βρίσκουν τα φάρμακά τους, καθυστερούν να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους με σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους ενώ στο βάθος του τούνελ δε φαίνεται φως…

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών της ΕΙΝΑΠ πραγματοποιείται σύσκεψη για να εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις καθώς οι γιατροί θεωρούν ότι το Μεταξά βρίσκεται στα πρόθυρα του λουκέτου.

Και είναι εύλογο να το σκέφτονται εάν δει κανείς τις συνθήκες που επικρατούν:

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικοτεχνική υποδομή. Αποτέλεσμα είναι να μην λειτουργούν επαρκώς όλα τα τμήματα ξεκινώντας από τη διάγνωση (Αξονικός Τομογράφος, Βιοψίες, Παθολογονατομικό Εργαστήριο, Πυρηνική ιατρική), επηρεάζοντας τελικά την ορθή θεραπευτική αντιμετώπιση (χειρουργεία, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, νοσηλεία) των ασθενών.

Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Ενδεικτικό είναι ότι από τις 328 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού καλύπτονται μόνο 180…

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι χωρίς συνέπειες για τους ασθενείς. Εξαιτίας αυτών οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να περιμένουν πολύ περισσότερο για εξετάσεις και θεραπείες καθώς όπως σημειώνουν οι γιατροί της ΑΡΣΙ, ο χρόνος αναμονής για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία και έναρξη θεραπείας αυξάνεται κατά 2 με 3 μήνες.

Και εκτός των άλλων δεν μπορούν να γίνουν και τα απαραίτητα χειρουργεία καθώς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν από τα 11 κρεβάτια που διαθέτει το νοσοκομείο, μόνο τα 5 ενώ τα υπόλοιπα 6- όπως λένε οι γιατροί- δεν λειτούργησαν ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί για τις περαιτέρω κινήσεις τους! Οι αλλαγές σε φάρμακα, ηγεσία, κινητοποιήσεις

Η καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, είναι συλλογική προσπάθεια

Πανελλήνια θλίψη για το θάνατο του Τ.Πρωτόππα! Έχασε τη μάχη από λοίμωξη στο ΚΑΤ

Πρόληψη μιας αυτοκτονίας. Δείτε τα σημάδια πριν γίνουν πράξη

Δανειστές: Ελέγξτε τους γιατρούς! Στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν