Υπό απόλυση γιατρός για ύποπτες προμήθειες!

  • Iatropedia
Το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως τις τελευταίες ημέρες τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας που σχετίζονται κυρίως με προμήθειες υλικών. Γεγονός προφανώς όχι τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ενδεικτική η περίπτωση στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής αντιμετωπίζει πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το ΕΣΥ.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από το υπουργείο Υγείας όταν το νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου ότι υπάρχει υπόθεση με ύποπτη προμήθεια υλικών με διευθυντή κλινικής για τον οποίο μάλιστα υπάρχει και πόρισμα από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Έτσι με εντολή του ίδιου του υπουργού Υγείας ο γιατρός παραπέμφθηκε για προκλητή προμήθεια υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, η υπόθεση του ιατρού παραπέμπεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, χωρίς αυτή να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κλινικής, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου.