Υπερτιμολογήσεις σοκ 1000% σε υλικά στο ΙΚΑ!

Πόσο ακριβότερα μπορεί άραγε να αγοράσει ένας οργανισμός όπως το ΙΚΑ ένα απλό τεστ κυήσεως που ακόμη και στην ελεύθερη αγορά δεν κοστίζει πάνω από 20 ευρώ;

Όταν είναι να εισπράξουν επιτήδειοι την απαραίτητη …μίζα τους, τότε υλικά σαν το τεστ κυήσεως μπορεί να αγορασθούν ακόμη και κατά 1000% ακριβότερα!

Οι έρευνες των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι υπερτιμολογήσεις και τα σκάνδαλα που επί σειρά ετών ήταν σε εξέλιξη στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι με βάση τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ ένα απλό τέστ κυήσεως αγοραζόταν από το ΙΚΑ με 50 ευρώ όταν στην αγορά πωλούνταν με 50 λεπτά στη χονδρική.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η έρευνα έδειξε ότι επί σειρά ετών κάποιοι προέβαιναν σε παραγγελίες επιθεμάτων υψηλής αξίας τα οποία δεν ήταν καν απαραίτητα.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι είχαν παραγγελθεί για κάθε μονάδα υγείας του ΙΚΑ πανάκριβα επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια σύμβαση του παρελθόντος.

Οι έρευνες εντόπισαν 7 με 8000 …σκονισμένα τεμάχια τέτοιων επιθεμάτων στις αποθήκες του ιδρύματος αφού δεν χρειάζονταν για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παρ αυτά στοκ υπήρχε να …φάνε και οι κότες!

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει διετάχθη από τον ΕΟΠΥΥ Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν