Υπερσύγχρονη cool και χρήσιμη τεχνολογία που την… φοράς

  • Iatropedia
Έρχονται κατευθείαν από το μέλλον και πηγαίνουν παντού, μαζί μας! Μερικές από τις υπερσύγχρονες φορητές συσκευές υψηλής τεχνολογίας που θα κυκλοφορήσουν φέτος υπόσχονται ένα καλύτερο 2015!

Είναι μικρές, φορητές, έξυπνες και δεν είναι απλώς gadgets… Η έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας CES 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας είχε και hi-tech συσκευές με πολύ συγκεκριμένα και χρηστικά χαρακτηριστικά. Το νέο ακουστικό βοήθημα που παρουσίασε η Siemens, παραδείγματος χάριν, είναι κάτι μεταξύ ακουστικών και… ραντάρ, αφού υπόσχεται βελτιωμένη δυνατότητα ακοής ακόμη και σε χώρους με υψηλό περιβάλλοντα θόρυβο.

Φορώντας τα, ο κάτοχός τους ακούει καλύτερα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας, σε μέρη με πολύ κόσμο και θόρυβο όπως εστιατόρια, πάρτυ, αλλά και σε συνθήκες δυνατού αέρα, σε πλοία, σε γήπεδα γκολφ κ.ά.

Μια ακόμη χρήσιμη συσκευή ανάμεσα στα φανταχτερά ηλεκτρονικά καλούδια που έκαναν το ντεμπούτο τους στo φετινό Consumer Electronic Show 2015 ήταν και το Quell της NeuroMetrix για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου χωρίς φάρμακα.

Χρησιμοποιώντας «νευροδιεγερτική τεχνολογία» το Quell μπορεί να φοριέται καθ’ όλο το 24ωρο στην γάμπα επιτρέποντας καλύτερη διαχείριση του πόνου οφειλόμενου ιδίως σε νόσους όπως είναι ο διαβήτης, οι ρευματισμοί, οι ισχιαλγίες, ή η ινομυαλγία (μια μορφή εξωαρθρικού ρευματισμού χαρακτηριζόμενη από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο σε μύες, τένοντες και συνδέσμους, κόπωση και τοπική ευαισθησία σε διάφορα σημεία του σώματος) καθώς η διέγερση των κατάλληλων νεύρων κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώνει χημικές ουσίες με παυσίπονες ιδιότητες που μπλοκάρουν τον πόνο.

Για την παρακολούθηση της καρδιάς, την κόπωσή της κατά την διάρκεια άσκησης και την καταγραφή άλλων βιομετρικών δεδομένων, αναλαμβάνει το νέο AmpStrip της εταιρίας FitLinxx. Πρόκειται για ένα αναλώσιμο αυτοκόλλητο στριπάκι το οποίο αντικαθίσταται καθημερινά, το κολλάς στον κορμό σου και είναι σχεδόν αθέατο, αντίθετα με τα συνηθισμένα fitness monitors.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για ποιους λόγους το ίντερνετ, απομονώνει τους ανθρώπους;

Καινοτόμα τεχνολογία από το …μέλλον στην Υγεία! Ποιοι θα διεκδικήσουν βραβείο από το ΣΦΕΕ