Υπερκόπωση: Οι πέντε αιτίες που την πυροδοτούν

  • Iatropedia
Η υπερκόπωση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένει χωρίς θεραπεία. Δείτε ποιες είναι οι πέντε αιτίες που την πυροδοτούν!

Δεν κοιμάστε αρκετά

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μια αιτία της υπερ κόπωσης είναι η έλλειψη ύπνου με συνέπεια όλη την ημέρα να είστε διαρκώς κουρασμένοι. Οι ενήλικες θα πρέπει να κοιμούνται επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Κακή διατροφή

Οι μακροχρόνιες δίαιτες αλλά και η ανθυγιεινή διατροφή μπορούν να επιδεινώσουν την υπερ κόπωση.

Τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πάντα τρώτε πρωινό το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες.

Αφυδάτωση

Η κούραση μπορεί να είναι ένα σημάδι της αφυδάτωσης. Είτε εργάζεστε έξω είτε σε γραφείου, το σώμα χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει καλά και να διατηρείται δροσερό. Εάν είστε διψασμένοι, είστε ήδη αφυδατωμένοι.

Πίνετε νερό όλη την ημέρα έτσι ώστε τα ούρα σας είναι ανοιχτόχρωμα.

Καρδιοπάθεια

Στην περίπτωση που νιώθετε κόπωση κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το καθάρισμα του σπιτιού, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά.

Διαβήτης

Οι πάσχοντες από διαβήτη νιώθουν συνέχεια κούραση αφού τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίματος τους δεν τροφοδοτούν με ενέργεια τον οργανισμό τους.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διατροφή και η άσκηση, η θεραπεία με ινσουλίνη και φάρμακα για να βοηθήσει τη ζάχαρη διαδικασία του σώματος.

πηγη http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως έχετε υπέρ κόπωση; Όλα τα σημάδια SOS