Ηπατίτιδα C: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

  • Iatropedia
Η ηπατίτιδα C είναιμια λοίμωξη του ήπατος που προκαλείται από έναν ιό. Περίπου 3,2 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν την πάθηση αυτή, η οποία αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να μετατραπεί σε νόσο του ήπατος δια βίου.

Πως μεταδίδεται

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης είναι να μοιράζεστε βελόνες ή άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται για την έγχυση των παράνομων ναρκωτικών. Ένας εργαζόμενος σε υγειονομική περίθαλψη μπορεί κατά λάθος να κολλήσει με μια βελόνα που χρησιμοποιείται από ένα μολυσμένο ασθενή. Είναι σπάνιο, αλλά μπορείτε να κολλήσετε από ένα τατουάζ.

Δεν μπορείτε να κολλήσετε από το φιλί, το αγκάλιασμα, ή από τα σκεύη φαγητού.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ηπατίτιδα C δεν έχουν καθόλου συμπτώματα. Αν έχετε πάθει ηπατίτιδα μπορείτε να εμφανίσετε πυρετό, ναυτία, έμετο, ή πόνος στο στομάχι.

Επειδή τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι τα ίδια για πολλές ασθένειες, δείτε το γιατρό σας αν δεν αισθάνεστε καλά.

Κίνδυνοι

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε θεραπεία. Εάν η νόσος δεν αντιμετωπιστεί για πολλά χρόνια, μπορεί να βλάψει το συκώτι σας ή να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος, ηπατική ανεπάρκεια, ή κίρρωση.

Διάγνωση

Ο γιατρός μπορεί να σας πει αν έχετε ηπατίδα με μια απλή εξέταση αίματος.

Θεραπεία

Η θεραπεία γίνεται με αντιικά φαρμάκα που ονομάζονται αντιιικά. Ρωτήστε το γιατρό σας τι είναι καλύτερο για εσάς, με βάση τις ιατρικές ανάγκες σας και ασφαλιστική κάλυψη, δεδομένου ότι αυτά τα φάρμακα είναι ακριβά.

πηγή:http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα θεραπεία για την ηπατίτιδα C!