Υπ. Υγείας: Κανένα κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα! Τι έγινε με περιστατικό στην Καλαμάτα

  • Iatropedia
Απολύτως καθησυχαστικό εμφανίζεται το υπουργείο υγείας αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχουν κρούσματα Έμπολα στη χώρα μας

Κανένα ύποπτο περιστατικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις για Έμπολα διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές μετά τις πληροφορίες που ήθελαν να υπάρχει κρούσμα του θανατηφόρου ιού στην Καλαμάτα.

Όπως σημειώνεται από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Υγείας:

Με αφορμή δημοσιεύματα για είσοδο στη χώρα μας «ύποπτων» κρουσμάτων αιμορραγικού πυρετού, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Τόσο στην περίπτωση της προηγούμενης εβδομάδας με την άφιξη «ύποπτου» αλλοδαπού μέλους πληρώματος στον Πειραιά, όσο και στο χθεσινό περιστατικό στην Καλαμάτα (αλλοδαπός 41 ετών, μέλος πληρώματος, με υψηλό πυρετό), υγειονομικές και λιμενικές αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας, προφύλαξης και διαχείρισης των περιστατικών που προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας και στις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

2. Και στις δύο περιπτώσεις, βεβαιώθηκε με εργαστηριακές εξετάσεις ότι πρόκειται για ελονοσία (συχνή σε άτομα που διαβιούν ή επισκέπτονται χώρες όπου ενδημεί η νόσος)

3. Και στις δύο περιπτώσεις, τα περιστατικά δεν πληρούσαν κανένα από τα κριτήρια, που χαρακτηρίζουν ως ύποπτο ή πιθανό ένα κρούσμα για αιμορραγικό πυρετό Ebola.

4. Επιβεβαιώνεται, τέλος, η πλήρης ετοιμότητα και η επάρκεια των υγειονομικών και άλλων συναρμόδιων αρχών στις πύλες εισόδου της χώρας και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένας λόγος δημιουργίας κλίματος ανησυχίας και ανασφάλειας στο ευρύ κοινό.​​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φύλλο και φτερό και οι λογαριασμοί των «φακελάκηδων»! Τι ετοιμάζει ο Βορίδης

Νέες τιμές στα φάρμακα με …καθυστέρηση! Πότε βγαίνει το νέο δελτίο τιμών

Φάρμακα για το 2015 στα 2 δις…τελεία και παύλα! Πως μειώθηκαν τα κονδύλια

Λιγοστεύουν τα φάρμακα στα ράφια! Που οφείλονται οι ελλείψεις. Τι λέει ο ΕΟΦ