Υπ.Υγείας: «Δεν πετάξαμε ανασφάλιστο καρδιοπαθή από χειρουργείο»! Τι απαντά σε καταγγελίες

  • Iatropedia
Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα μετά από καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ότι στον Ευαγγελισμό έβγαλαν από το χειρουργείο καρδιοπαθή επειδή την τελευταία στιγμή διαπιστώθηκε ότι δεν είχε να πληρώσει.

Η είδηση έκανε το γύρο σχεδόν όλων των ΜΜΕ της χώρας καθώς η εικόνα που μεταφέρεται είναι τουλάχιστον τραγική: ασθενής έτοιμος και πάνω στο φορείο για να μπει στη χειρουργική αίθουσα γυρίζεται πίσω επειδή δεν μπορεί να καλύψει το κόστος καθότι είναι ανασφάλιστος.

Στις καταγγελίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού απαντά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζοντας από την πλευρά της:

O ασθενής Γ.Δ. παρακολουθείται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός εδώ και περίπου 3 μήνες, διάστημα κατά το οποίο τού έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις καθότι τυγχάνει άπορος και ανασφάλιστος.

Όταν από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση απινιδωτή, ο ασθενής ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί. Επανήλθε μετά την πάροδο περίπου ενός μήνα εκδηλώνοντας την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Από ατυχή συνεννόηση θεωρήθηκε ότι ο ασθενής προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος το κόστος της επέμβασης, η οποία και προγραμματίστηκε για τις 12/5/2014.

Όταν ο ασθενής δήλωσε αδυναμία να καλύψει το κόστος όπως είχε αρχικώς εννοηθεί, του γνωστοποιήθηκε στις 13/5/2014 από την Διοίκηση του νοσοκομείου ότι, δεδομένου ότι είναι άπορος, το κόστος της επέμβασης θα καλυφθεί από το νοσοκομείο. Η επέμβαση αναπρογραμματίστηκε για τις 14/5/2014, δεδομένου ότι συνέτρεχαν προϋποθέσεις για την προετοιμασία του ασθενούς (διακοπή φαρμακευτικής αγωγής κ.α.).

Σημειώνεται ότι ήδη από τις 13/5/2014, κατά δήλωσή του ενώπιον της Διοίκησης του νοσοκομείου, ο ίδιος ο ασθενής ενημέρωσε τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Ιατρείου ότι το θέμα έχει διευθετηθεί ζητώντας να μη δημοσιοποιήσουν το θέμα στην ιστοσελίδα τους. Πράξη στην οποία, επίσης κατά δήλωση του ασθενούς, οι υπεύθυνοι του Μ.Κ.Ι.Ε. αρνήθηκαν να προχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δοθεί σαφής και παγία εντολή προς όλους τους Διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων της Χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μη μείνει η παραμικρή σοβαρή περίπτωση ακάλυπτη. Το ίδιο συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που το νοσοκομείο έπραξε σε συνεννόηση με τον ασθενή και προτού δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε και από οποιονδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις: Μην πάτε σε κλινικές που σας ζητούν να πληρώσετε! Δε θα τα πάρετε πίσω

Ξεκινά η αξιολόγηση για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ! Τα κριτήρια και οι βαθμολογίες

Δωρεάν και πάλι οι διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ! Έληξε η επίσχεση

ΕΟΦ και για …ιδιώτες! Υπηρεσίες φαρμάκων και στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει ο Άδωνις