ΕΟΔΥ – Ιός του Δυτικού Νείλου: Στα 13 τα κρούσματα – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

  • Γιάννα Σουλάκη
κουνούπια
Σε δήμους της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται η πλειονότητα των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του ΕΟΔΥ, καθώς από τα 13 περιστατικά που έχουν εντοπιστεί σε όλη τη χώρα, τα 11 βρίσκονται στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς εκτός από τα 13 περιστατικά που έχουν εντοπιστεί σε όλην την Ελλάδα, το προσεχές διάστημα αναμένονται και άλλα κρούσματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Οργανισμός.

Ο ΕΟΔΥ έχει καταγράψει κυκλοφορία μολυσμένων κουνουπιών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών, δηλαδή τα 11 από τα 13, έχουν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακόμη ένα περιστατικό έχει καταγραφεί σε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 είχαν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα 35 άτομα μετά από μόλυνση με ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται στον άνθρωπο με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

«Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, συστήνουμε να λαμβάνετε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με συνέπεια, σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων χρειάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη», αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν