Ιός του Δυτικού Νείλου: Από τα 6 κρούσματα στην Ελλάδα, τα 5 είχαν σοβαρές επιπλοκές

  • Γιάννα Σουλάκη
Δυτικού Νείλου
Ανεβαίνουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, με τα 5 από τα 6 καταγεγραμμένα μέχρι σήμερα περιστατικά, να εμφανίζουν σοβαρές επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) αναφέρει έξι (6) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πέντε (5) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα (1) είχε ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ

Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Νοσηλείες σε νοσοκομεία

Και οι 6 ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Οι 4 νοσηλεύονται ακόμη, ενώ 2 έχουν πάρει εξιτήριο.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 67 έτη (εύρος: 42 – 81 ετών).

Γεωγραφική κατανομή

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπισεί στην Ξάνθη και τις Σέρρες, ενώ η εμφάνιση του ιού, εντοπίζεται συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα:

Ένα ακόμη κρούσμα σήμερα στην Καβάλα

Σήμερα έγινε γνωστό, ένα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Καβάλα. Το νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου είναι ένας άνδρας κάτω των 50 ετών από την περιοχή της Χρυσούπολης του δήμου Νέστου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με υψηλό πυρετό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, στον ασθενή έγινε αρχικά τεστ για κορονοϊό που βγήκε αρνητικό και όταν ο πυρετός επέμενε τότε του έγινε και το σχετικό τεστ για τον ιό του δυτικού Νείλου. Ο ασθενής έχει ήδη πάρει εξιτήριο, αφού με τη χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων έπεσε ο πυρετός και βρίσκεται στο σπίτι του, όπου ακολουθεί τη φαρμακευτική θεραπεία που του έχει δοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν