Ιός του Δυτικού Νείλου: Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τέσσερις νόσησαν από τη λοίμωξη

Δυτικού Νείλου
Η παρατεταμένη ζέστη φαίνεται ότι ευνοεί ακόμη τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων της λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία καταγραφή και επιδημιολογική επιτήρηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ένας  άνθρωπος άνω των 60 ετών έχασε τη ζωή του και τέσσερις ακόμα νόσησαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (πρ.ΚΕΕΛΠΝΟ), τα συνολικά κρούσματα έως τις 3/10/2019 αγγίζουν τα 217, ενώ οι συνολικοί θάνατοι τους 29. 

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

Η κατάσταση της υγείας των περιστατικών που νοσηλεύονται ή νοσηλεύθηκαν με συμπτώματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, είναι η εξής:

Ιός του Δυτικού Νείλου - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

"Την περίοδο 2019, μέχρι τις 03/10/2019, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Θεωρείται πιθανή η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, στις ίδιες, καθώς και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν