Ιωάννης Κωτσιόπουλος στο HealthWorld: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία στην Υγεία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κωτσιόπουλος
Στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού συστήματος υγείας αναφέρθηκε κατά την παρεμβασή του στο συνέδριο "Health World 2021» με θέμα «Η κρίση της πανδημίας - η επόμενη ημέρα», που οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

«Υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στο σύστημα υγείας και να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για να αλλάξουμε τα πράγματα», τόνισε ο κ. Κοτσιόπουλος. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, είπε, «αλλά έπρεπε να έρθει η πανδημία και ένα Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που πραγματικά έκανε θαύματα και οι πολίτες ένιωσαν τη διαφορά», σημείωσε.

Όπως είπε έμφαση θα δοθεί στην ενδυνάμωση της σχέσης γιατρού και ασθενή, «η οποία για εμάς είναι σημαντική», τόνισε. Επιπλέον, σημαντικό είναι, η τεχνολογία να στηρίζεται στους ανθρώπους:

«Στους ηγέτες, τους digital leaders, οι οποίοι θα δουλέψουν στα νoσοκομεία, θα προασπιστούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και θα βοηθήσουν να αλλάξει η νοοτροπία. Για να πετύχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να «χτίσουμε» τους ηγέτες. Επίσης θα πρέπει να δουλέψουμε με τους χρήστες, εκείνους που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία, που θα τη χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους πρακτική. Άρα, η τεχνολογία να γίνει σύμμαχος των επαγγελματιών υγείας», κατέληξε ο κ. Κωτσιόπουλος.