Ιωάννινα: Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραμένει αναξιοποίητο

  • Iatropedia
Στα Ιωάννινα υπάρχει κτίριο που έχει κατασκευαστεί και εξοπλιστεί πριν από 15 χρόνια ως Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Δυτικής Ελλάδος. Το κτίριο αυτό, ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και παραμένει κλειστό...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κατασκευασμένο με πόρους του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το εν λόγω εργαστήριο παραχωρήθηκε προ 5ετίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο το διατηρεί κλειστό, πιθανώς επειδή εν τω μεταξύ ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην χώρα που έφερε πίσω πολλά έργα…

Είναι ωστόσο πλήρως εξοπλισμένο ως εργαστήριο και οποιαδήποτε άλλη χρήση του θα απαιτούσε την αφαίρεση του εξοπλισμού του (επωαστήρες, δεξαμενές παραγωγής υπερκαθαρού ύδατος κλπ).

Το κτίριο είναι εγκατεστημένο σε δικό του οικόπεδο και διαθέτει περίφραξη με αύλειο χώρο, όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως να κατασκευαστούν στέγαστρα για τα ασθενοφόρα.

Γιατροί της περιοχής λοιπόν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ώστε η νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να αξιοποιήσει το εργαστήριο με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα χρήματα που δόθηκαν για την κατασκευή του. Αλλιώς απλά θα καταστραφεί και είναι τουλάχιστον …κρίμα!

Από το ygeianet.gr