Institute of Life – ΙΑΣΩ: Μετά την Κρήτη μεγάλη επιτυχία και στην Πάτρα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute Of Life – IASO, την Τετάρτη 20 Απριλίου στην Πάτρα. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρίο της Πάτρας, παρακολούθησαν μαιευτήρες, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, ενδοκρινολόγοι του Νομού Αχαΐας, οι οποίοι ασχολούνται με την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Οι ομιλητές, Παναγιώτης Ψαθάς Μ/Γ, Ιωάννης Βασιλόπουλος Μ/Γ, Έρως Νικητός, Εμβρυολόγος, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος Μ/Γ και Πέτρος Στεφανής Μ/Γ, ενημέρωσαν το κοινό για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες της Μονάδας αλλά και για την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειωθεί και ως προς τον αριθμό των κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και ως προς τα άριστα αποτελέσματά τους.

Είναι η δεύτερη εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ενημερωτικών δράσεων του Institute Οf Life – IASO για το 2016, με αξιοσημείωτη απήχηση στο κοινό των επαγγελματιών υγείας, που ασχολούνται με την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Λίγα λόγια για το Institute of Life – IASO
Το Institute of Life – IASO είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στο ΙΑΣΩ, την κορυφαία Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, στην Ελλάδα. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, χρησιμοποιείται η πιο εξελιγμένη τεχνολογία (RI Witness, Time lapse) και εφαρμόζονται καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές.

Το σύστημα RI Witness, είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Διαδικασίας ART (Assisted Reproductive Technology Management System). Στο χώρο της βιοϊατρικής τεχνολογίας, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής κάθε βήματος της διαδικασίας, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την απαραίτητη σιγουριά στα ζευγάρια, για την αποφυγή οποιουδήποτε λάθους ταυτοποίησης.

Στα περιστατικά ανεξήγητης υπογονιμότητας πέραν των βασικών διερευνητικών εξετάσεων, υπάρχει και η δυνατότητα επιπλέον διερεύνησης με εξειδικευμένα γονιδιακά τεστ, τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητες εντοπισμού του κρυμμένου προβλήματος.

Συνδυάζοντας το άριστο επιστημονικό προσωπικό με το υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο που διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης εμβρύων (time lapse), το Institute of Life – IASO, παρέχει ό,τι καλύτερο διαθέτει η σύγχρονη Ιατρική εξασφαλίζοντας τη σταθερή επίτευξη υψηλών ποσοστών επιτυχίας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Institute of Life – IASO είναι πλήρως αφοσιωμένο στις ανάγκες του κάθε ζευγαριού επιλέγοντας προσεκτικά και σχολαστικά την καταλληλότερη θεραπεία, μέσα από όλο το φάσμα των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως:
-Ωοθηκική Διέγερση
-Ενδομήτρια Σπερματέγχυση (IUI)
-Εξωσωματική Γονιμοποίηση
-Ενδοωαρική Έγχυση Σπερματοζωαρίου (ICSI)
-Δωρεά Ωαρίων
-Δωρεά Σπέρματος
-Παρένθετη Μητρότητα
-Διατήρηση Γονιμότητας
 σε γυναίκες με καρκίνο
-Μαγνητικός Διαχωρισμός Σπερματοζωαρίων (MACS)
-Προηγμένος Γενετικός Έλεγχος
-Προεμφυτευτικός Γενετικός Έλεγχος (PGS)
-Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD)