Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος: Στήριξη στους πυρόπληκτους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με αφορμή την πρόσφατη εθνική τραγωδία που οδήγησε στην απώλεια της ζωής 91 ανθρώπων και έχει βαθύτατα συγκινήσει την παγκόσμια κοινότητα, το ερευνητικό εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- Office of Public Affairs διαθέτουν από σήμερα την επιστημονική τους υποδομή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα:

·         Προσφέρεται δωρεάν σπιρομέτρηση ή και ακόμη λεπτομερέστερος λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής σε κάθε πυρόπληκτο, που εμφανίζει συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα. Η δυνατότητα σπιρομετρικού ελέγχου και εκτίμησης από ειδικό πνευμονολόγο, παρέχεται με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2106470056 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Η εξέταση θα διενεργείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου στην οδό Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα και το ραντεβού θα γίνεται με απόλυτη προτεραιότητα, πάντοτε όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

·         Για αξιολόγηση του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πληγείσες περιοχές τίθεται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών ο τεχνολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηριου, που παρέχει την δυνατότητα 24 ωρης καταγραφής της συγκέντρωσης μικροσωματιδιακών ρύπων σε σημεία που θα μας υποδειχθούν αρμοδίως.

·         Συνιστάται η προφυλακτική χρήση στοματορινικής μάσκας σε όσους επισκέπτονται ή εργάζονται στις πληγείσες περιοχές, καθώς και η εισπνοή από την μύτη, η ανατομία  της οποίας συμβάλλει στην κατακράτηση  ρύπων και στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος.

Στοιχεία επικοινωνίας για να προγραμματίσετε την επίσκεψη σας:

Τηλ.: 210-647-0056 ή 210 600 9800 εσωτ. 3113 or 3109

e-mail: info@researchlab.gr

Διεύθυνση:  Ηπίτου 17Β στην Πλάκα, Τ. Κ.: 10557 πολύ κοντά στον σταθμό μετρό του Συντάγματος

Δήλωση του κ. Μπεχράκη:

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και δηλώνουμε την προθυμία μας να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην συνετή και οργανωμένη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος καθώς και στην λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων που συνοδεύονται από ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος και τόσο δυσμενείς επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης

Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν