Ημερίδα ΟΚΑΝΑ: Να βοηθήσουν τα ΜΜΕ στην ενημέρωση των πολιτών ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής

  • Iatropedia
Ο υπουργός Υγείας μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ με τίτλο "ΜΜΕ και Εξαρτήσεις", επεσήμανε ότι οι συνήθεις αιτίες που οδηγούν τους νέους στα ναρκωτικά είναι οικονομικής φύσεως αλλά και η ανεργία, τονίζοντας πως ο ρόλος της Πολιτείας είναι καθοριστικός. Για δε τα ΜΜΕανέφερε ότι υπακούοντας στη λογική της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας, και της κυκλοφορίας των εντύπων, δεν προβάλλουν όπως θα έπρεπε, σοβαρά ζητήματα όπως αυτό που συζητούμε σήμερα. Και ο ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους εκδότες να συνεισφέρουν περισσότερο στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε ότι «το μιντιακό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην απαλλαγή της κοινωνίας από προκαταλήψεις που σκοτώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και βιάζουν τις ψυχές ανθρώπων».

Όπως τόνσιε «πρέπει να δουλέψουμε με μια τέτοια αντίληψη που θα ενοποιεί και θα δίνει κίνητρα στη συλλογική προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι όποιες οικονομικές δυσκολίες κι αν υπάρχουν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να εργαστούμε, να οραματιστούμε, να ονειρευτούμε. Άνθρωπος χωρίς όραμα και χωρίς όνειρο δε νοείται. Εμείς θέλουμε τον άνθρωπο και με λογική και με συναίσθημα. Όπως λέει κι ένας διανοητής «το συναίσθημα αποτελεί την πιο ακαταμάχητη μελωδία της ανθρώπινης ύπαρξης».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι άνθρωποι του ΟΚΑΝΑ, διαβεβαιώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι «παρά τις δυσκολίες θα είμαστε δίπλα τους γιατί θέλουμε μια κοινωνία αλληλοϋποδοχής, αλληλεγγύης, χωρίς διακρίσεις. Μια κοινωνία που θα γεύεται την ομορφιά της ζωής».