Ημερίδα με θέμα “Δωροδοκία – Δωροληψία στην Υγεία”

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) πραγματοποιεί αύριο στο Συνεδριακό της Κέντρο στο Χαλάνδρι της Αθήνας την 8η Επιστημονική της εκδήλωση με θέμα «Δωροδοκία – Δωροληψία στην Υγεία».

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ΕΕΑΙ στην σχετική τους ανακοίνωση το συγκεκριμένο θέμα “έχει απασχολήσει ειδικούς, ιατρούς, οικονομολόγους, νομικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς αλλά και τον κάθε πολίτη στην καθημερινότητά του”.

Και συνεχίζουν: “Άτυπες πληρωμές φαίνονται ότι γίνονται συνήθως για την απόκτηση πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, την παράκαμψη της λίστας αναμονής και την εξασφάλιση περίθαλψης από συγκεκριμένο ειδικό ιατρό. Εκτός από τέτοιες περιπτώσεις ήσσονος σημασίας αλλά σημαντικού αριθμού, διαφθορά μεγάλης κλίμακος αφορά το κράτος και τη σχέση με τις προμήθειες φαρμακευτικών υλικών ως και εν γένει υγειονομικών υλικών.

Η διαφθορά αυτή καθ’ εαυτή, έχει ηθική διάσταση και οδηγεί σε μια σειρά ποινικών αδικημάτων όπως η δωροδοκία, η απάτη, η απιστία, η παράβαση καθήκοντος. Ποιοι είναι αυτοί οι μερικοί και γενικοί παράγοντες που όταν συντρέχουν, επωάζουν, υποθάλπουν τη διαπλοκή με οικονομικό όφελος και με αντίστοιχη ζημία του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Πολιτών της κοινωνίας συνολικά;”

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο, Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΑΙ (Παπανικολή 6- 10, Χαλάνδρι, Αθήνα).