Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος σήμερα με ελεύθερη είσοδο

  • Iatropedia
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος στις 13 Νοεμβρίου και σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, σήμερα, Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 20:00, στον Πολυχώρο IANOS, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τα στατιστικά στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο που μιλούν για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, το 80% όσων έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του παγκρέατος έχουν προσδόκιμο ζωής μόλις 4-6 μήνες.

Οι αριθμοί σίγουρα είναι μια πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και τα συμπτώματα, τα μηνύματα που στέλνει το σώμα μας και τα οποία δυστυχώς τα αγνοούμε για πολύ καιρό. Για παράδειγμα, ένας πόνος στην κοιλιακή χώρα, που παραμένει χωρίς να του δίνουμε την πρέπουσα σημασία, χρειάζεται να μας κινητοποιήσει άμεσα.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα ξεκινήσει με τους κ.κ. Χρήστο Δερβένη, Χειρουργό – Συντονιστή Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής, Κωνσταντοπούλειο ΝΣΚ Νέας Ιωνίας «η Αγία Όλγα»,  Επαμεινώνδα Σαμαντά, Ογκολόγο, Συντονιστή Διευθυντή Γ' Ογκολογικής Κλινικής, Γενικό Ογκολογικό ΝΣΚ Κηφισιάς «οι Άγιοι Ανάργυροι», Στυλιανό Κατσαραγάκη, Λέκτορα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κα Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Αγωγής, ΕΚΠΑ, Πρόεδρο Γνωμοδοτικού Συμβουλίου WIP, Αντιπρόεδρο EULAP, η οποία θα αναφερθεί στη σημασία της παρηγορικής φροντίδας για τους ασθενείς με Καρκίνο του Παγκρέατος. 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα λάβουν οι κ.κ. Ali Stunt, Founder & Chief Executive, Pancreatic Cancer Action και Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Διασωματειακής Επιτροπής για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων των Ασθενών με καρκίνο (ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ.), Αντιπρόεδρος ECPC (European Cancer Patient Coalition) και Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και η Επιστημονική Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του κ. Κώστα Γ. Χούμα, ασθενούς, ο οποίος θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν