Ημερίδα για το κοινό για τον ρόλο της φυσικοθεραπείας

  • Ρούλα Τσουλέα
φυσικοθεραπεία
Ανοιχτή ημερίδα για το κοινό με θέμα τον ρόλο της φυσικοθεραπείας διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Ανοιχτή ημερίδα για το κοινό με θέμα τον ρόλο της φυσικοθεραπείας διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Θα αρχίσει στις 9 το πρωί και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Όπως αναφέρουν οι φυσικοθεραπευτές, η φυσικοθεραπεία έχει ηγετικό ρόλο στα συστήματα φροντίδας υγείας, κυρίως στις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε αυτές ο φυσικοθεραπευτής συμμετέχει ως ενεργό μέλος του συστήματος υγείας, με υπεύθυνους ρόλους στην ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας (προαγωγή υγείας, πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση) του ατόμου, της οικογένειας, του πληθυσμού ευθύνης και της κοινότητας στην οποία εργάζεται.

Οι φυσικοθεραπευτές εκτιμούν ότι η συμβολή και ο ρόλος της φυσικοθεραπείας πρέπει να προβάλλονται τόσο προς την υγειονομική κοινότητα, όσο και προς την κοινωνία.

Για τον σκοπό αυτό, το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, διοργανώνει την  συγκεκριμένη ημερίδα. Στη διάρκειά της αξιόλογοι φυσικοθεραπευτές με εμπειρία στο αντικείμενο θα παρουσιάσουν και θα αναδείξουν το ρόλο της φυσικοθεραπείας στις τοπικές κοινωνίες.

Αναλυτικά

Τι: Ημερίδα με θέμα «Ο Ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην Κοινότητα»

Πότε: Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ώρες 09:00 π.μ.- 14.000 μ.μ.

Που: Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» (Λεωφόρος Μεσογείων 154, Αθήνα)

Οδηγίες πρόσβασης στον χώρο στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Π.Τ. Αττικής

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.