Ημερίδα για το κοινό για τα νεότερα δεδομένα στη σκλήρυνση κατά πλάκας

  • Ρούλα Τσουλέα
σκλήρυνση κατά πλάκας
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο του θεραπευτηρίου Metropolitan.

Ημερίδα για το κοινό με θέμα τα νεότερα δεδομένα στη σκλήρυνση κατά πλάκας διοργανώνει το Τμήμα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας του Metropolitan Hospital.

Στην ημερίδα οι συμμετέχοντες ειδικοί θα μιλήσουν για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την ψυχολογική υποστήριξη των πασχόντων.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ή πολλαπλή σκλήρυνση) είναι πολυδιάστατη νόσος. Η ολιστική αντιμετώπισή της απαιτεί εξειδικευμένη και πολυπρόσωπη ομάδα,  στελεχωμένη από έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Το Τμήμα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του Metropolitan επιδιώκει να ασκήσει το σώμα, το πνεύμα, αλλά και την ψυχή των ασθενών. Επιπλέον, αναγνωρίζεται ολοένα περισσότερο η σημασία ενός πολυδιάστατου και εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης στη λειτουργική βελτίωση των πασχόντων, αλλά και στην αντιμετώπιση θεμάτων ποιότητας ζωής.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στο αμφιθέατρο του θεραπευτηρίου Metropolitan (Εθνάρχου Μακαρίου 9, Φάληρο). Θα αρχίσει στις 11 το πρωί και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ομιλητές θα είναι οι:

  • Κωνσταντίνος Βουμβουράκης, υπεύθυνος & διευθυντής του Τμήματος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας του Μetropolitan Hospital
  • Βάσω Μαράκα, προέδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
  • Γ. Παπαδημητρόπουλος, νευρολόγος, επιμελητής Β’ στη Νευρολογική Κλινική του Μetropolitan  Hospital
  • Ε. Σιδέρη, νευροψυχολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Μetropolitan Hospital
  • Χ. Χρυσοβιτσάνου, RN, PhD, MSN, MSc, προϊσταμένη του Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων της Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Σημαντικά επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν την άποψη ότι οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει να λαμβάνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων, σημειώνουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους. Αυτό είναι απαραίτητο για να καθορίζεται η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην αποκατάσταση σε κάθε φάση της πορείας της νόσου τους.