Ημερίδα για τις εξελίξεις στον χώρο του φαρμάκου και τον ρόλο του φαρμακοποιού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία συμμετέχει στο DYO Forum με ημερίδα που έχει τίτλο "Επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των φαρμάκων και η ενεργός συμμετοχή του φαρμακοποιού στη παροχή υπηρεσιών υγείας".

Η ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των φαρμακοποιών με βάση τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των φαρμάκων, αλλά και οι αλλαγές στην άσκηση του φαρμακευτικού λειτουργήματος, με στόχο την ενεργό συμμετοχή του φαρμακοποιού στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αποτελούν το βασικό κίνητρο διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαλέξεις με επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των φαρμακοποιών και θα αναλυθούν από ομιλητές όπως:

-Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας

-Άννα Τσαντίλη – Κακουλίδου Ομ. Καθηγήτρια, Φαρμακευτικής Χημείας και Ανάλυσης Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής

-Λευτέρης Μαρίνος Φαρμακοποιός MSc, MSc φαρμακογνωσία Βιοδραστικών προϊόντων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, μέλος της ΕΕΦΠ

-Ηλίας Κατσόγιαννης Φαρμακοποιός

-Μανώλης Μιτάκης Φαρμακοποιός, Διευθυντής Επικοινωνίας BOEHRINGER INGELHEIM

-Γεώργιος Κουτέπας Φαρμακοποιός, Πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ελληνική Εταιρεία Νανοτεχνολογίας στις Eπιστήμες Yγείας συμμετέχει, στο DYO Forum, με περίπτερο και ημερίδα, με σκοπό την ενημέρωση επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων αλλά και του κοινού, για τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί αλλά και οι νέες που σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον, στο πεδίο της νανοϊατρικής, θα παρουσιαστούν αναλυτικά.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση της Ελληνικής Εταιρείας Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας. Στόχοι και Προοπτικές: Στάθης Ευσταθόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
-Εφαρμογές της Νανοϊατρικής στη Μοριακή Απεικόνιση Αγάπη Πλουσή Ερευνητική Συνεργάτης, Μονάδα Ακτινοφυσικής, Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
-Νανοτεχνολογία και Αντικαρκινικά φάρμακα Κωνσταντίνος Δεμέτζος Καθηγητής Εθνικού & Καποδιστριακού Παν. Αθηνών, Πρόεδρος ΕΦE.

Τo DYO Forum θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 17 Απριλίου στο Metropolitan Expo. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το κοινό.