Ημερίδα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Τ Σερρών διοργανώνει ημερίδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Ελπίδα resort» (Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, Σέρρες) με θέμα: «Σύγχρονες απόψεις στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση- Γόνατο-Ποδοκνημική άρθρωση- Ώμος».

Η επιστημονική ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας φυσικοθεραπείας, η οποία εορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου και πλαισιώνεται από ομιλητές επιστήμονες που είναι γνωστοί στο Πανελλήνιο, στο επιστημονικό πεδίο της δραστηριότητάς τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες απόψεις, οι νέες τεχνικές αρθροσκοπικής αντιμετώπισης για τις συχνότερες παθήσεις των αρθρώσεων, καθώς και οι νέες τεχνικές και τα νεότερα δεδομένα στην φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση.

Είναι γνωστό σε όλους ότι μια επιτυχημένη αρθροσκοπική ή χειρουργική επέμβαση απαιτεί μια επιστημονικά ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της πάσχουσας άρθρωσης και την επάνοδο των ασθενών στις φυσιολογικές δραστηριότητές τους που συχνά, όταν είναι αθλητές, είναι υψηλών απαιτήσεων. Αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη ότι η διεπιστημονική συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την επιτυχημένη αποκατάσταση των ασθενών.

Αυτήν ακριβώς τη συνεργασία μεταξύ Ορθοπεδικών χειρουργών και Φυσικοθεραπευτών προωθεί και υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, τόσο με αυτή την επιστημονική ημερίδα όσο και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας.

Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι να συμβάλλει στην επιστημονική κατάρτιση των Φυσικοθεραπευτών, θα ισχυροποιήσει την θέση του Φυσικοθεραπευτή στη διεπιστημονική ομάδα υγείας και η ανταλλαγή απόψεων θα βελτιώσει την επιστημονική συνεργασία με το εκλεκτό σώμα των Ελλήνων Ορθοπεδικών, που αποτελούν διαχρονικά τους κυριότερους Επιστημονικούς Συνεργάτες των Φυσικοθεραπευτών.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν