Ημέρα- φωτιά για τον ΕΟΠΥΥ περιμένοντας την μηνιαία κρατική επιχορήγηση

  • Iatropedia
Το ταμείον είναι μείον στον ΕΟΠΥΥ και στην διοίκησή του περιμένουν αν σήμερα θα τηρηθεί η δέσμευση του υπηρεαικού υπουργού Υγείας για καταβολή χρημάτων. Κλινικάρχες, φαρμακοποιοί και γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από το υπερταμείο ενώ υπάρχουν πια και ληξιπρόθεσμα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σήμερα αναμένεται να καταβληθεί στον ΕΟΠΥΥ η μηνιαία κρατική επιχορήγησή του όπως έχει βεβαιώσει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος επεσήμανε ότι έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί επιχορήγηση 46,2 εκατομμυρίων ευρώ και ότι γίνονται ρποσπάθειες με άλλα υπουργεία ώστε να βρεθούν και έκτακτες επιχορηγήσεις για τα ληξιπρόθεσμα του Οργανισμού.

Για την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, τα στελέχη ανέφεραν στον υπουργό ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων, καθώς από την αρχή του έτους τα Ταμεία δεν έχουν καταβάλει στον ΕΟΠΥΥ 800,4 εκατομμύρια ευρώ από εισφορές κλάδου Ασθένειας.

Οι συνολικές οφειλές τους προς τον Οργανισμό ανέρχονται στο 1,5 δισ. ευρώ, όσα περίπου οφείλει και ο ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του.

Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προκύπτουν από την αύξησης των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ.