Ημαθία: Εισαγγελική έρευνα για τον 7χρονο που ξεψύχησε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

  • Γιάννα Σουλάκη
στρεπτόκοκκος
Διερεύνηση εάν το 7χρονο αγόρι κατέληξε στον θάνατο από ανθρωποκτονία από αμέλεια ή από έκθεση σε κίνδυνο που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το 7χρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης την Κυριακή (11.06.2023), παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα, ο θάνατός του φαίνεται να προήλθε από στρεπτόκοκκο.

Το αγοράκι είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο της Νάουσας το περασμένο Σάββατο, με πυρετό και διάρροια και από εκεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Το βράδυ της Κυριακής, διακομίστηκε διασωληνωμένο, σε βαριά κατάσταση, στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου, όπου υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί κατέληξε γύρω τις 22:00.

Ποια ενδεχόμενα εξετάζονται

Ωστόσο, η πιθανότητα ιατρικής αμέλειας είναι μέσα στα ενδεχόμενα τα οποία ζήτησε να διερευνηθούν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, ο οποίος έδωσε παράλληλα την εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση.

Την ίδια στιγμή, στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, δόθηκε η εντολή να διερευνηθεί εάν υπάρχουν στοιχεία που να συντείνουν στην τέλεση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να προσκομισθούν η ιατροδικαστική έκθεση, οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι ιατρικοί φάκελοι των νοσοκομείων, όπου διακομίσθηκε το παιδί.