Ηλίας Σιώρας: Η οργή και αγανάκτηση των γιατρών να εκφραστεί με αγωνιστική ψήφο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ενόψει των εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος με το ΔΗΠΑΚ, κάνει παρέμβαση ζητώντας από τους συναδέλφους του να στηρίξουν την παράταξη που εκπροσωπεί.

γράφει ο Ηλίας Π. Σιώρας

Υποψήφιος ΔΗ.ΠΑ.Κ. σε ΙΣΑ και ΠΙΣ, αντιπρόεδρος ΕΙΝΑΠ

Οι νέοι γιατροί οι άνεργοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί (μόνιμοι, επικουρικοί, ειδικευόμενοι) οι μισθωτοί των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας, οι εργαζόμενοι στην Π.Φ.Υ. (ΠΕΔΥ, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ) και οι αυτοαπασχολούμενοι στις γειτονιές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ψηφίζοντας χρεωκοπημένες ηγεσίες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) σε ΙΣΑ και ΠΙΣ, ούτε κυβερνητικές παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ). Όλοι αυτοί υλοποίησαν ή ανέχτηκαν αντιδραστικούς νόμους που αφορούν, μισθούς, συντάξεις, άγρια φορολογία, και τόσα άλλα που έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των γιατρών.

Δεν έχουν επίσης κανένα λόγο να εμπιστευτούν παρατάξεις που συμμάχησαν στην πράξη με τους παραπάνω, είτε με την εκκωφαντική αδράνειά τους, είτε με ψευτοεπαναστατικές κορώνες όταν στήριζαν «διακριτικά» δήθεν την Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. (π.χ. ΑΡΣΙ).

Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν τη ΔΗΠΑΚ που είπε την αλήθεια από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης, και πριν απ΄αυτήν, που δείχνει σταθερά ότι ο δρόμος της διεξόδου υπάρχει και βρίσκεται σ΄ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

Η επίθεση στα δικαιώματά μας – εργασία, μισθοί, συντάξεις, ωράριο, προϋπολογισμοί υγείας, κάλυψη του πληθυσμού, συνεχίστηκε αδιάλειπτα και με σφοδρότητα είτε βρίσκονταν στην Κυβέρνηση οι μνημονιακοί, είτε οι «αντιμνημονιακοί». Η επίθεση συνεχίζεται και στη «μεταμνημονιακή εποχή».

Ανασφάλεια και ομηρία συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επικουρικοί, ατελείωτες εφημερίες, «σκοτωμένοι» ειδικευόμενοι, εκπαίδευση στα χέρια πολυεθνικών, ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, καρικατούρα υπηρεσιών Π.Φ.Υ., αύξηση ιδιωτικής ιατρικής και φαρμακευτικής δαπάνης από την τσέπη των ασθενών, στραγγαλισμός των γιατρών της γειτονιάς από τις επιχειρήσεις υγείας και την άγρια φορολογία, σύνταξη εξευτελιστική στα βαθειά γεράματα – και τόσα άλλα που βιώνουμε. Και η μετανάστευση γιατρών καλά κρατεί.

ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! Μην στηρίξετε:

τις παρατάξεις που αντιπροσωπεύουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αποδεδειγμένα λειτούργησαν και λειτουργούν διαλυτικά τόσο στους χώρους υγείας , όσο και στο συνδικαλιστικό κίνημα,
αλλά ούτε συνδικαλιστικούς τυχοδιώκτες κάθε μορφής και απόχρωσης
Είναι σίγουρο πως με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτική νίκης, σε συμμαχία με εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες να κατακτήσουμε όλον τον υλικό και πνευματικό πλούτο που δημιουργεί η κοινωνία για ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, στον αντίποδα της σημερινής απαξίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης. Εκεί θα βρει ο κάθε γιατρός το πεδίο να βιώσει όλες τις επιστημονικές, εργασιακές και κοινωνικές αναζητήσεις. Στο σύστημα που η υγεία θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Ο ασταμάτητος καθημερινός αγώνας μας στα Νοσοκομεία στα Κ.Υ. στις γειτονιές σ΄αυτή τη στρατηγική εντάσσεται. Παλεύουμε για κάθε δίκαιο αίτημα, μικρό ή μεγάλο. Μας γνωρίζετε. Ποτέ δεν ξεγελάσαμε τους συναδέλφους. Ποτέ δεν τους χτυπήσαμε υποκριτικά την πλάτη. Ήμασταν και παραμένουμε μπροστά στους αγώνες. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ!! ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΔΗ.ΠΑ.Κ. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στην απαξίωση του πασπαλισμένου με χρυσόσκονη συνδικαλισμού και στην κάθε είδους κυβερνητική καμαρίλα.