Ηλίας Σιώρας απέναντι σε όλους στον «Ευαγγελισμό»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Να μην βγάζει στη δημοσιότητα τα όσα συμβαίνουν στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" -και ειδικά τις ελλείψεις και την υποστελέχωση- φαίνεται ότι ζήτησε η διοίκηση του ιδρύματος από το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ενώ στο "πλευρό" της διοίκησης ξεκάθαρα στέκονται κι όσοι πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά καταγγέλλει λίγο ως πολύ το ΣΕΝΕ με επικεφαλής τον κ. Ηλία Σιώρα που ανήκει στο ΚΚΕ και είναι εδώ και χρόνια η δυναμική συνδικαλιστική παρουσία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Ο κ. Σιώρας δεν «αρέσει» παραδοσιακά σε κανέναν. Ούτε στους υπουργούς Υγείας της ΝΔ, ούτε στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας παραδοσιακός, ακλόνητος Αριστερός συνδικαλιστής που δεν νοεί να προσαρμοστεί με τις ελλείψεις στο ΕΣΥ ούτε να σιωπήσει. Αυτό έχει τα καλά και τα κακά του. Δεν στηρίζει το όποιο έργο προσπαθεί να επιτελέσει η διοίκηση υπό δυσμενείς πραγματικά συνθήκες, αλλά λέει και τα πράγματα με το όνομά τους και αναδεικνύει την δύσκολη καθημερινότητα στο νοσοκομείο, όπως άλλοτε έκαναν και οι κυβερνώντες «εκτός χορού»!

Τι συμβαίνει σήμερα:

Όπως επισήμαναν χθες αργά από το ΣΕΝΕ, «τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες άλλης μιας βρώμικης επίθεσης από την «Κίνηση Συνεργασία» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) σε αγαστή συνεργασία όπως πάντα με τη διοίκηση και το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Σωματείο μας, της απάνθρωπης κατάστασης στην Ψυχιατρική Κλινική και της «απενεργοποίησης» του στεφανιογράφου από τις 21/5…!

Από τη μια, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση στο facebook καταλόγιζε στον πρόεδρο του Σωματείου «συνεργασία» με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ επειδή οι καταγγελίες του σωματείου δημοσιεύτηκαν και στα ΝΕΑ. Βέβαια, ουδεμία αναφορά έγινε στη δική τους εφημερίδα για το θέμα (βλέ[ε Αυγή). Μάλιστα σήμερα (12/6), κρέμασε και στους τοίχους του νοσοκομείου τη λάσπη της με τμήματα αποσπασμάτων πρακτικών του ΔΣ, αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση του Προέδρου του σωματείου, σχετικά με τις δωρεές για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (συσχετισμένες και με την «μη αναγκαία πρόσληψη προσωπικού»)…»

Και συνεχίζουν από το ΣΕΝΕ:

«Αλλά… όσα έχουμε γράψει με σκληρούς αγώνες, δεν μπορούν να λερωθούν με βρώμικες αφίσες! Το σωματείο μας δεν πρόκειται να το κάνετε παράρτημα του υπουργείου (να θυμίσουμε πως το προσπάθησαν και οι προηγούμενοι Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης κ.ά.).

Από την άλλη, η διοίκηση σε έκτακτο συνεδρίαση για το θέμα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΕΝΕ κι εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ προκειμένου να του κλείσει το στόμα, επειδή βγάζει στη δημοσιότητα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους ασθενείς και εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό».

Δηλαδή … ό,τι δεν φτάνει η λάσπη το συμπληρώνει η τρομοκρατία τους

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει! Οι θέσεις και η στάση της ΕΣΑΚ  ήταν και είναι κρυστάλλινες και το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι!

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ: Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη για να ιδρώσει το αυτί της Κίνησης Συνεργασίας – της Διοίκησης και του Υπουργείου;;;

Η Κίνηση Συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα Σωματείο – χειροκροτητή της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι τάχα όλα βαίνουν καλώς στην υγεία και τα προβλήματα λύνονται την ώρα που το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας λειτουργεί επί 20 μέρες ως Κέντρο υγείας διακομίζοντας τα εμφράγματα το ένα πίσω από το άλλο..

Μαζί κι η διοίκηση που θέλει ένα σωματείο που να λιβανίζει το έργο της και να κουκουλώνει τα τεράστια προβλήματα ασθενών και συναδέλφων ώστε να βγαίνει ..λάδι η κυβέρνηση με τις τεράστιες ευθύνες της για το ΕΜΦΡΑΓΜΑ στην ΥΓΕΙΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

–  ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σ’αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς και φιμωμένους, να αναμένουν μια ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Στη λάσπη και στην τρομοκρατία απαντάμε με αγωνιστική ψήφο στην ΕΣΑΚ!

Πετάμε στο καλάθι των ΑΧΡΗΣΤΩΝ την βρώμικη προπαγάνδα τους γιατί έχουμε συναντηθεί με τους συναδέλφους μας σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, στην καθημερινή ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης!

Ακριβώς επειδή είμαστε το μεγαλύτερο σωματείο υγειονομικών που μπορεί με την μαζική αγωνιστική του δράση να σηματοδοτήσει νικηφόρους αγώνες και να συμπαρασύρει κι άλλα σωματεία σ’αυτό το δρόμο, έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να συκοφαντήσουν τη δράση που ανοίξαμε τα προηγούμενα δυο χρόνια με μπροστάρηδες τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Δεν θυμηθήκαμε να κάνουμε τώρα εμφάνιση για προεκλογική βόλτα και ραντεβού σε δυο χρόνια πάλι…

 ΚΑΘΕΝΑΣ στο χώρο ΞΕΡΕΙ καλά ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!

–    ΛΕΜΕ ΟΧΙ στους εργολάβους και στις ατομικές συμβάσεις εξάρτησης που συντηρούν την εκμετάλλευση, το ρουσφέτι και την υποταγή. ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ για να καλυφθούν όλες οι μόνιμες ανάγκες της λειτουργίας του νοσοκομείου.

–   ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη ζητιανιά σε «ευεργέτες» – Δεν ανεχόμαστε να εξαρτάται η υγεία του λαού μας από τη φοροαπαλλαγμένη «φιλανθρωπία» του κεφαλαίου. Αποκλειστική και πλήρη χρηματοδότηση όλων των δομών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ

Στέλνουμε μήνυμα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

  ΤΕΤΑΡΤΗ  13  &  ΠΕΜΠΤΗ  14  ΙΟΥΝΗ  ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΧΗΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΑΚ
Και στις 15/6 θα είμαστε πάλι εδώ – πάλι μπροστά στην οργάνωση αγώνων ώστε:

–    Κανένας να μην συμβιβαστεί με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, να μην ανεχτεί την επικείμενη απόλυση εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικούς, συμβασιούχους, μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά.) τους πετσοκομμένους μισθούς, την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

–   Κανένας υγειονομικός να μην αδιαφορεί για τις αυξανόμενες πληρωμές, την ταλαιπωρία και τις ουρές για τους ασθενείς, για τις πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

Είναι ο δρόμος του ενωμένου αγώνα των υγειονομικών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θεωρεί την υγεία κόστος και ατομική ευθύνη του καθένα. Για να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη, σταθερή εργασία με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν