ΙΚΑ: Μηδέν δικαιολογητικά για όσους χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική υπηρεσία θεώρησης βιβλιαρίων

  • Iatropedia
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών όσοι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική υπηρεσία θεώρησης βιβλιαρίων υγείας, όπως διευκρίνισαν από από το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

ΤΟ ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία μία νέα πρωτοποριακή ηλεκτρονική υπηρεσία που ονομάζεται «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων» μέσω της οποίας διασταυρώνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά αρχεία των αντίστοιχων δημοσίων υπηρεσιών και φορέων (υπουργείο Οικονομικών / Γ.Γ.Δ.Ε., Εθνικό Δημοτολόγιο, Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., Ελληνική Αστυνομία, Ο.Α.Ε.Δ., Ηλεκτρονική Γραμματεία Φοιτητών Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. κ.λ.π.).

'Ετσι, οι άμεσα ασφαλισμένοι (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) έχουν τη δυνατότητα να:

Απογράψουν (απόδοση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) τον/την σύζυγο και τα τέκνα τους, που είναι ήδη καταχωρημένοι στο οικογενειακό τους βιβλιάριο υγείας και

να τους αποδώσουν ασφαλιστική ικανότητα (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε ελάχιστα λεπτά, απαλλάσσοντας, όσους την επιλέγουν, από την υποχρέωση να επισκεφθούν τα Υποκαταστήματά μας, για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, που απαιτεί η χειρόγραφη διαδικασία απογραφής και απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο, ληξιαρχική πράξη γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, άδεια παραμονής αλλοδαπού, βεβαίωση φοίτησης σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι., βεβαίωση ανεργίας κ.λ.π.).

-Η αποδιδόμενη ασφαλιστική ικανότητα αναγγέλλεται άμεσα στο «Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης», ώστε οι απαιτούμενες πληροφορίες να είναι άμεσα διαθέσιμες στους Παρόχους Υγείας (συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.), για να εξυπηρετούν τα εν λόγω πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν