ΙΚΑ: ελέγχονται άλλες 9 Μονάδες!

  • Iatropedia
Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα που εντοπίζουν καθημερινά οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ σε διάφορα υποκαταστήματα και Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ.

Δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι που πλούτιζαν σε βάρος του Ταμείου αλλά και οι προμήθειες υγειονομικού υλικού με τις οποίες φαίνεται ότι είχε στηθεί κομπίνα εκατομμυρίων.

Οι ελεγκτές δεν προλαβαίνουν να βρίσκουν αποθήκες με στοκ από υλικά υγειονομικού χαρακτήρα που αγοράσθηκαν αλλά δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Τα σαπισμένα και ληγμένα προϊόντα έχουν κοστίσει αμέτρητα ευρώ στα Ταμεία του ΙΚΑ με συνέπεια να μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» του ιδρύματος.

Στο στόχαστρο των αρχών για εντοπισμό οικονομικών ατασθαλιών αλλά και παρατυπιών στις προμήθειες μπαίνουν άλλα 9 υποκαταστήματα σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι… 4 τόνοι γύψου που αγοράσθηκαν, τα χιλιάδες στοκαρισμένα πιεσόμετρα, επιθέματα και γλωσσοπίεστρα φαίνεται πως ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου στα σκάνδαλα του ΙΚΑ.

Εξάλλου οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ, του νέου φορέα στον οποίο εντάσσεται ο κλάδος υγείας του ΙΚΑ, διαπίστωσαν υπερτιμολογήσεις υλικών, έως και 1000%, ενώ μόνο στο ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, είχε γίνει παραγγελία επιθεμάτων αξίας 60 χιλιάδων ευρώ!

Σε εξέλιξη παραμένει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.