ΥΥΚΑ: «Σε 10 μέρες θα εφοδιαστεί η αγορά με τα παιδικά εμβόλια»- Μήπως μόνο με το 6δύναμο;

  • Iatropedia
Άμεση κινητοποίηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είχαμε σήμερα το πρωί καθώς, όπως διαπίστωσε, ήταν αληθείς τόσο οι καταγγελίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου όσο και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν την έλλειψη παιδικών εμβολίων από την αγορά... Στις 4 σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος θα έχει συνάντηση συνεργασίας με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό με πρώτο στην ατζέντα το θέμα των εμβολίων. Αλλά πληροφορίες του iatropedia αναφέρουν ότι είναι η εταιρία παραγωγής που δυσκολεύεται να προμηθεύσει την αγορά και θα έχει φέρει μόνο το 6δύναμο σε 10 μέρες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα εμβόλια πληρώνονται τοις μετρητοίς από τους φαρμακοποιούς κατά την προμήθειά τους από την εταιρεία και ως εκ τούτου δεν χρωστάει κάποιος χρήματα…

Το πρόβλημα των ελλείψεων οφείλεται όπως διαβεβαιώνει και η φαρμακευτική σε δικά της θέματα παραγωγής.

Διαβάστε εδώ την σύντομα ανακοίνωση του ΥΥΚΑ:

Άμεσα κινήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων που παρατηρείται στην αγορά.

Μετά από συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, η πολιτική ηγεσία ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το προσωρινό πρόβλημα παραγωγής- στο οποίο οφείλεται η έλλειψη των σκευασμάτων στη χώρα μας- αντιμετωπίζεται και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου 10ημέρου.