Υγεία: Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα στην Ευρυτανία

  • Iatropedia
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και φαρμακευτικό υγειονομικό υλικό στους κατοίκους της Ευρυτανίας προσέφερε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στη δεύτερη κατά σειρά δράση του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», στο πλαίσιο ενεργειών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, κλιμάκιο 56 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούταν από 26 ιατρούς 14 διαφορετικών ειδικοτήτων, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στο Καρπενήσι, όπου εξέτασε περίπου 1.200 κατοίκους της Ευρυτανίας και πραγματοποίησε 3.500 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα γιατρών που περιλάμβανε τρεις παθολόγους, τέσσερις καρδιολόγους, δύο χειρουργούς, δύο οφθαλμίατρους, δύο παιδίατρους, πλαστικό χειρουργό, αγγειοχειρουργό, δύο γυναικολόγους, δύο ορθοπαιδικούς, δύο ωτορινολαρυγγολόγους, δύο ακτινοδιαγνώστες, αναισθησιολόγο, ουρολόγο και πνευμονολόγο στο Συνεδριακό Κέντρο του Καρπενησίου που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό, με οχήματα του ΥΓΕΙΑ.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα και triplex καρδιάς, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 15 μικροχειρουργικές επεμβάσεις.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ δώρισε στο νοσοκομείο Καρπενησίου ένα παιδιατρικό τροχήλατο καρότσι αναζωογόνησης με τον εξοπλισμό του κι έναν έγχρωμο υπερηχοτομογράφο.

Ο Δήμαρχος του Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης αφού ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου για την προσφορά τους τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η δυσπρόσιτη περιοχή μας και η δυσκολία στη μετακίνηση των κατοίκων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργεί φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού.

Και κατέληξε: Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας οι ανάγκες είναι μεγάλες τόσο για ιατρικές όσο και εργαστηριακές υπηρεσίες. Η πρωτοβουλία του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για εμάς αφού δόθηκε η ευκαιρία σε εκατοντάδες δημότες μας να εξεταστούν αλλά και να προβούν στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών με τη διενέργεια ενδεδειγμένων διαγνωστικών εξετάσεων».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κα Αρετή Σουβατζόγλου υπογράμμισε: «Μετά την επιτυχή δράση μας το καλοκαίρι στα τρία ακριτικά νησιά Αγαθονήσι- Λειψοί – Φούρνοι, συνεχίσαμε το ταξίδι μας για την Υγεία αυτή τη φορά σε ορεινή περιοχή, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες κατοίκων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε η κ. Σουβατζόγλου ο ενθουσιασμός των κατοίκων που μας υποδέχθηκαν και η προθυμία του ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του ΥΓΕΙΑ να συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές το έργο αυτό. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες στην παραμελημένη Ελλάδα, τους ανθρώπους που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες σε ακριτικές ή δυσπρόσιτες περιοχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν