Ιδρύθηκε Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ε.Ε.Σ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα Τετάρτη στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού δρ Αντώνιου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση της ίδρυσης Τράπεζας Αίματος, με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ε.Ε.Σ.».

Ως μία πρωτοβουλία του Τομέα Νοσηλευτικής, που στηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή από τη Διοίκηση του Ε.Ε.Σ., η συγκεκριμένη Τράπεζα Αίματος θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ». Σκοπός της ενέργειας αυτής θα είναι η κάλυψη επειγουσών αναγκών σε αίμα των εργαζομένων και των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και η ενίσχυση της προσπάθειας για την εξασφάλιση επαρκούς και ασφαλούς αίματος για τις ανάγκες της χώρας.

Στην εκδήλωση τα στελέχη του Ε.ΚΕ.Α. από το Γραφείο Προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών, κ.κ. Αλιχάν Σάμπι και Πάντζιου Κωνσταντίνα, ενημέρωσαν σχετικά με το σκοπό, τις ωφέλειες και τη διαδικασία της αιμοδοσίας, απαντώντας και σε ερωτήσεις, ενώ εργαζόμενοι και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν εθελοντές αιμοδότες για την πρώτη αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στον ίδιο χώρο, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 9.00 έως τις 14.00.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., στον χαιρετισμό που απηύθυνε κηρύσσοντας την έναρξη του «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ε.Ε.Σ.»., υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε και στηρίζουμε, καθώς συνάδει και συμπορεύεται με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος. Άλλωστε, η αιμοδοσία αποτελεί μια ανθρωπιστική, αλληλέγγυα και κοινωνική πράξη και ως τέτοια εκφράζει όλον τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν