Ίδρυμα Ωνάση: Στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών με 5.000.000 ευρώ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Ίδρυμα Ωνάση, ανταποκρινόμενο στην επιτακτική ανάγκη ανακούφισης των ανθρώπων και των οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Δυτική και την Ανατολική Αττική, δηλώνει «παρών» στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης και ανακοινώνει την απόφασή του να στηρίξει την Πολιτεία με 5.000.000 ευρώ.

Η στήριξη θα διατεθεί για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης των πληγεισσών περιοχών και γενικότερα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην πατρίδα μας.

Το Ίδρυμα Ωνάση εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες και τους οικείους τους.

Να σημειώσουμε ότι τα θύματα των πυρκαγιών που έσβησαν από το χάρτη το Μάτι, έφτασαν σήμερα τα 83 ενώ σε κρίσιμη κατάσταση είναι αρκετοί ακόμα εγκαυματίες που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Εξάλλου, εντελώς κατεστραμμένα έχουν κριθεί παραπάνω από 1200 σπίτια στην περιοχή ενώ εκατοντάδες άλλα έχουν σοβαρές ζημιές.

Χρηματική βοήθεια και από τον ΙΣΑ:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές,  θα καταβάλλει  σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για τους  πυροπαθείς.

Ο ΙΣΑ καλεί όσα μέλη του έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα από τις φωτιές να το δηλώσουν στον Σύλλογο, προκειμένου να λάβουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Επίσης ο ΙΣΑ ζητά από τα μέλη του που έχουν τη δυνατότητα, να παρέχουν εθελοντικά τις ιατρικές υπηρεσίες τους, για να συμβάλλουν στην κάλυψη  των αναγκών των πληγέντων.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Ο ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βρίσκεται στις επάλξεις για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, κάνοντας το καθήκον του απέναντι στους συμπολίτες που έχουν την ανάγκη μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν