Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού προς το Θριάσιο Νοσοκομείο

  • Ρούλα Τσουλέα
Ίδρυμα Λάτση
Η δωρεά αφορά σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Νέα δωρεά προς το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό Covid-19, ανακοίνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Σύμφωνα με αυτήν, το Ίδρυμα Λάτση θα ενισχύσει με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ)  και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων. Το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων αποτελεί αναπόσπαστο, οργανικό μέρος του Νοσοκομείου.

Η νέα δωρεά γίνεται στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέσω της δωρεάς, το ΤΕΠ του Θριασίου ενισχύεται με monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία. Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου η δωρεά αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ με έναν καινούριο σταθμό κεντρικής παρακολούθησης των 8 κλινών της, καθώς και με νέα, σύγχρονα παρακλίνια monitors.

Το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων λειτουργεί στο «Θριάσιο» από το 2005. Σε αυτό αντιμετωπίζονται σοβαρά περιστατικά εγκαύματος και τραύματος. Εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, το Κέντρο θα χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2.