Ιδιώτης γιατρός δεν πληρώθηκε για τις υπηρεσίες του όλη την προηγούμενη εβδομάδα

  • Iatropedia
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, ένας συμπολίτης μας χρειάστηκε να επισκεφτεί γιατρό στην Σύρο. Όταν έφτασε όμως η ώρα της πληρωμής , ο γιατρός τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση ενώ του αποκάλυψε οτι εδώ και μια εβδομάδα δε πληρώνεται από τους ασθενείς του λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι, αλλά αυτή η περίπτωση είδε και το φως της δημοσιότητας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τόσο με αναρτήσεις τους στα social media, όσο και από μαρτυρίες ασθενών τους, είναι γνωστό για αρκετούς γιατρούς ανά την Ελλάδα ότι την εβδομάδα που μας πέρασε πως είτε δεν πήραν αμοιβή από κανέναν ασθενή τους, είτε δέχτηκαν χρήματα μόνο από όσους είχαν να πληρώσουν και το επιθυμούσαν…

Έκκληση εξάλλου να στηρίξουν με δωρεάν εξετάσεις τους Έλληνες ασθενείς είχαν κάνει και ιατρικοί σύλλογοι, όπως είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η είδηση για τον γιατρό στην Σύρο πάντως έλαβε την μεγαλύτερη δημοσιότητα καθώς, όπως βεβαιώνουν ασθενείς του, δεν λάμβανε χρήματα από κανέναν, ακόμα κι αν εκείνος ήθελε και μπορούσε να πληρώσει.

Βεβαίως η λύση για την Ελλάδα δεν είναι να μην λαμβάνουν αμοιβή οι επαγγελματίες αλλά να αποκατασταθεί η ομαλότητα ώστε όλοι να χαίρουμε τουλάχιστον των στοιχειωδών παροχών. Αλλά η εθελοντική, ανθρώπινη προσέγγιση κάποιων πρέπει να λέγεται και αν επικροτείται.