Ιδιωτικές κλινικές προς ΕΟΠΥΥ: « Ή σύμβαση ή επίσχεση»! Τι ζητούν

  • Iatropedia
Την άμεση καταβολή των οφειλομένων αλλά και τη σύναψη σύμβασης με όλον τον κλάδο και όχι με κάθε επιχείρηση ξεχωριστά ζητά μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Ειδικότερα τα μέλη της Ένωσης αρνούνται την επιστροφή χρημάτων και τις εκπτώσεις που τους επιβάλλονται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ ενώ δε συμφωνούν με τις ατομικές συμβάσεις που κάνει πια ο ΕΟΠΥΥ με κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου, τα μέλη της Ένωσης προειδοποιούν με επίσχεση κατά του ΕΟΠΥΥ. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι για άλλη μια φορά οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ): «Δεν αποδεχόμαστε

τα σημειώματα του Rebate και Claw back που στάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% και αποφάσισαν την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια».

Επίσης ζητούν την ΑΜΕΣΗ εξόφληση των 4 τελευταίων μηνών του 2013 και των υπολoιπόμενων 10% του 2012 και 2013 που «σκόπιμα παρακρατεί ο ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό με τα αντιδημοκρατικά, ληστρικά και καταστροφικά για τον κλάδο μέτρα των Rebate και Claw Back».

Ακόμη δεν αποδέχονται καμία περικοπή για τις δεδουλευμένες υπηρεσίες τους που προσέφεραν και προσφέρουν κατά το Α’ Εξάμηνο του 2014.

Τέλος ζητούν μεταξύ άλλων την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με την ΠΕΙΚ και όχι ατομικών ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και οι ίδιοι όροι για όλες τις κλινικές, μετά από διαπραγμάτευση με την Ένωση που εκπροσωπεί 131 κλινικές και όχι «εν κρυπτώ με συγκεκριμένες Κλινικές» όπως τονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάος στις ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ! Ασθενείς στοιβαγμένοι, εργαζόμενοι σε απόγνωση

Γιατροί κατά απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ με αμοιβή! Τι απαντά ο Άδωνις

Ο Άδωνις και η Νέμεση! Τι είπε ο υπ. Υγείας στο συνέδριο καινοτομίας του ΣΦΕΕ

Σκάνδαλο και στην ψυχική υγεία! Πως αποκαλύφθηκαν ασθενείς “φαντάσματα”