Ιδιωτικές κλινικές: «Δεν κάνουμε πίσω»! Από Δευτέρα μπλόκο και από τα Διαγνωστικά. Όλο το παρασκήνιο

  • Iatropedia
Στη δύνη των κινητοποιήσεων από μεγάλα ιδιωτικά κέντρα κλινικές και διαγνωστικά, έχει βρεθεί πια η κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επιχειρεί με εντολή Σαμαρά να βρει ρευστό για να καθησυχάσει τους κλάδους. Στη μέση οι ασθενείς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα 800 εκατ. ευρώ που χρωστά η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ ακόμη και πριν από το 2011, δε φαίνεται πως είναι ποσό που μπορούν εύκολα να ξεχάσουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών. Παρά τις επικοινωνιακές …ντρίπλες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα βρεθεί μέρος του οφειλόμενου ποσού και θα κατατεθεί άμεσα, ο κλάδος δε φαίνεται να κάνει πίσω.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ανδρέας Καρταπάνης δηλώνει ότι δεν είναι πια θέμα προς συζήτηση καθώς και οι «κλινικές πρέπει να ζήσουν». Ούτε οι γνωστές απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη που κουνά το δάχτυλο στον κλάδο ότι θα κόψει τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι πιάνουν τόπο. Οι ιδιοκτήτες που έχουν αρχίσει από την Τετάρτη να λαμβάνουν και τα «ραβασάκια» για το rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις), δηλώνουν αποφασισμένοι αν δε δουν το χρώμα του χρήματος να μην κάνουν πίσω.

Πιο σκληρή στάση φαίνεται ότι κρατούν οι παλαιοί ιδιοκτήτες που ζητούν εδώ και τώρα λύση. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Γιώργος Αποστολόπουλος όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr δε δίστασε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου να πει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «τι θέλετε δηλαδή να μπω στο άρθρο 99 και να τους αφήσω όλους απλήρωτους;».

Μέχρι όμως να βρεθεί λύση οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και με άγνωστο το μέλλον αν θα εισπράξουν ή όχι όσα έχουν δώσει από τον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε ο κ.Γεωργιάδης και πάλι στο πλαίσιο να πιέσει καταστάσεις και να δημιουργήσει πανικό στους ασθενείς, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία της απαίτησης των χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ.

Μ αυτά και μ αυτά από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων ξεκινούν επίσχεση ζητώντας την καταβολή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ. Και είναι απορίας άξιον τι θα γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ανοίξει το κομμάτι των διαγνωστικών εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα και πάνω από το 85% αυτών πραγματοποιείται σε ιδιωτικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις για εικόνες σοκ στον Ευαγγελισμό: «Καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα νοσοκομεία»!

Όπου φύγει φύγει οι γιατροί! Το δισάκι τους στον ώμο και για άλλες πολιτείες

Έτοιμες οι πρώτες λίστες για κινητικότητα, συγχωνεύσεις νοσοκομείων περιφέρειας, «νέο ΕΟΠΥΥ»!

Εικόνες σοκ στον Ευαγγελισμό: Ασθενείς στοιβαγμένοι σαν τσουβάλια! (ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν