Ειδικό μητρώο για αποκλειστικές νοσοκόμες! Τι προβλέπει νομοσχέδιο

  • Iatropedia
Έπρεπε να υπάρξουν τραγελαφικά περιστατικά στα νοσοκομεία, για να αποφασίσει ο υπουργός Υγείας να βάλει τάξη στο ΕΣΥ και στο σύστημα με τις αποκλειστικές νοσοκόμες που ισχύει σήμερα. Τι προβλέπει νομοσχέδιο που έφθασε στη βουλή.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τι κι αν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έχουν συντάξει αμέτρητα πορίσματα για τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στα δημόσια νοσοκομεία. Η ηγεσία του υπουργείο Υγείας καιρό τώρα παρατηρούσε αδιάφορα το τι συνέβαινε χωρίς να παρεμβαίνει. Μάλιστα πρόσφατα η Χρυσή Αυγή προκάλεσε αναταράξεις στο νοσοκομείο της Τρίπολης κάνοντας παράνομη έφοδο για να εντοπίσει αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, γεγονός που στοίχησε τελικώς τη θέση στη διοικήτρια.

Με αυτά και μ αυτά ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να προωθήσει διατάξεις που προβλέπουν ειδικά μητρώα καταγραφής για τις αποκλειστικές νοσοκόμες και την απασχόλησή τους.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία και η τήρηση Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) της χώρας, η ένταξη στο οποίο θα αποτελεί προϋπόθεση για εργασία σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική της συγκεκριμένης ΥΠΕ.

Για να εργασθούν στο μέλλον οι αποκλειστικές θα πρέπει να διαθέτουν και τα κριτήρια όπως νομιμοποιητικά έγγραφα, εμπειρία, βιβλιάριο υγείας κ.λ.π.

Να σημειωθεί ότι πορίσματα των επιθεωρητών που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς κατέγραφαν ακόμη και επικίνδυνες για τους ασθενείς καταστάσεις με αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν πληρούσαν όχι μόνο τα απαραίτητα αλλά συχνά δεν γνώριζαν ούτε τα στοιχειώδη για την προστασία των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνω από 106 παράνομες «αποκλειστικές» εντοπίστηκαν από τις αρχές σε νοσοκομεία!

Ποιο από τα επαγγέλματα υγείας εμπιστεύεται ο κόσμος;

Συμψηφίζονται χρέη του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ρύθμιση

Και οι γιατροί στις ουρές αναστενάζουν! Που περιμένουν για ώρες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν