Ειδικευόμενοι γιατροί Γ. Ν. Ρεθύμνου: Δουλεύουμε εθελοντικά χωρίς να βλέπουμε σημάδια βελτίωσης

  • Iatropedia
Έχουν προειδοποιήσει, έχουν διαμαρτυρηθεί, έχουν δημοσιοποιήσει τα προβήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και βάζουν σε κίνδυνο τους πολίτες της περιοχής, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει για τους ειδικευόμενους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τώρα, ξαναστέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας, όπου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πολλοστή φορά.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Tα τεράστια και χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου υπενθυμίζουν με ανακοίνωσή τους οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου. Η τραγική υποστελέχωση των τμημάτων, καθώς και το γεγονός ότι ειδικευόμενοι γιατροί καλούνται να εφημερεύουν στα επείγοντα δίχως παρουσία ειδικού γιατρού, είναι τα χειρότερα προβλήματά τους…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση τωνεΕιδικευόμενων γιατρών:

Δυστυχώς η κατάσταση στο ΕΣΥ και ως εκ τούτου και στο νοσοκομείο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εν μέσω της υπάρχουσας κρίσης, το Γ. Ν. Ρεθύμνου αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου για δημόσια περίθαλψη. Αυτό δεν εκφράζεται μόνο στην έλλειψη υλικών (όπως από καιρό παρουσιάζεται από την διοίκηση ως το μόνο πρόβλημα) αλλά και από την τραγική υποστελέχωση των τμημάτων

Το προσωπικό του νοσοκομείου εδώ και μήνες, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή του νοσοκομείου σε λειτουργία, καλείται να δουλέψει υπερωριακά σε συνθήκες ψυχικής και σωματικής εξουθένωσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ένα μεγάλο θέμα που προκύπτει λόγω της υποστελέχωσης είναι το γεγονός ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί καλούνται να εφημερεύουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς την παρουσία ειδικού ιατρού. Δεδομένου ότι ο κάθε ειδικευόμενος βρίσκεται σε φάση εκπαίδευσης, είναι επισφαλές να πέφτει στους ώμους του αυτό το τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Ως ειδικευόμενοι θεωρούμε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες. Το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του. Οι λύσεις που προτείνονται από τους αρμόδιους (Διοίκηση, ΔΥΠΕ, Υπουργείο) είναι «λύσεις» προχειρότητας, που υποβαθμίζουν το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας. Έχουμε κάνει υπομονή για καιρό, δουλεύοντας εθελοντικά, χωρίς να βλέπουμε σημάδια βελτίωσης. Για το λόγο αυτό, προχωράμε σε επίσχεση εργασίας και δηλώνουμε ότι:

• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ.

• ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ!!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ Γ. Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.