Η ίδια ιστορία σε άλλη πόλη: Το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή και ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ΙΧ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν ήταν ακριβώς ΙΧ αλλά επιβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας που μετέφερε χθες έναν τραυματία από το σημείο σύγκρουσης της μηχανής του με ΙΧ, στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Αλλά το γεγονός ανέδειξε για πολλοστή φορά τα προβλήματα του ΕΚΑΒ...

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας Αλβανικής υπηκοότητας βρέθηκε τραυματίας στο οδόστρωμα και το ασθενοφόρο της περιοχής έλειπε σε διακομιδή άλλου ασθενούς. Όπως υποστηρίζει ο κ. Χ. Καρτσάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, κάλεσε αμέσως το 166, αλλά με απογοήτευση άκουσε από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι το μοναδικό ασθενοφόρο της Ιεράπετρας, που ήταν απογευματινή βάρδια, έλειπε σε διακομιδή ασθενούς στο Ηράκλειο. Το ΕΚΑΒ είπε στον πολίτη, που είχε πάρει τηλέφωνο το 166 ότι θα έπρεπε να περιμένει ο τραυματίας γύρω στη μία ώρα για να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο.

Έτσι οι κάτοικοι τη Γρα Λυγιάς, υποχρεώθηκαν αφού είχαν περάσει 40 λεπτά, με το νεαρό να κείτεται στην άσφαλτο και να έχουν δημιουργηθεί ουρές πολλών χιλιομέτρων. καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Βιάννου, να φέρουν ένα αυτοσχέδιο ξύλινο φορείο και να βάλουν πάνω τον νεαρό, να ρίξουν τα πίσω καθίσματα του περιπολικού της Αστυνομίας και να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.