Ιδανικό βάρος: Μάθετε ποιο είναι ανάλογα με το ύψος σας

  • Iatropedia
Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν σχεδόν καθημερινά για το σωματικό τους βάρος και νιώθουν ανασφάλεια για το κατά πόσον αυτό είναι εντός των ορίων που “προβλέπει” ο προσωπικός τους Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) για το υγιές βάρος, ανάλογα με το ύψος τους.

Ο ΔΜΣ χρησιμοποιείται για να σας δώσει μια γενική ιδέα για το αν είστε λιποβαρές, υπέρβαρο ή άτομο με ιδανικό βάρος για το ύψος σας.

Ο ΔΜΣ είναι περισσότερο χρήσιμος, αλλά και ακριβής για άτομα άνω των 18 ετών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς μπορεί να επηρεάζεται από την ηλικία, το φύλο και την εθνότητα.

Εάν είστε έγκυος, προφανώς ο ΔΜΣ δεν ισχύει για εσάς. Θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από τον γιατρό σας για το υγιές βάρος στη δική σας περίπτωση.

Πώς θα υπολογίσετε τον δικό σας ΔΜΣ

Με ένα “κλικ” στην παρακάτω φωτογραφία θα μπορέσετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να υπολογίσετε τον δικό σας ΔΜΣ.

Στον πίνακα που εμφανίζεται κάντε τα ακόλουθα:

-Επιλέξτε το φύλο σας: male (άνδρας) ή female (γυναίκα)

-Επιλέξτε την ένδειξη “metric” ώστε οι μονάδες μέτρησης για το ύψος και το βάρος σας να είναι σε εκατοστά και κιλά αντίστοιχα.

-Σύρετε την πρώτη μπάρα, ώστε να εισάγετε το ύψος σας.

-Σύρετε τη δεύτερη μπάρα για να εισάγετε το βάρος σας.

-Κάντε “κλικ” στο “Calculate your BMI”

Αποτελέσματα

-Το πρώτο νούμερο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα είναι ο προσωπικός σας ΔΜΣ.

-Αμέσως μετά εμφανίζεται το πλαίσιο των τιμών του ΔΜΣ που αντιστοιχούν στο ύψος σας και υποδεικνύουν το υγιές σωματικό βάρος.

-Τρίτον, θα δείτε τις ενδείξεις “Underweight”, αν είστε κάτω του φυσιολογικού βάρους, “Overweigth”, αν είστε υπέρβαρο άτομο, “Obese”, αν θεωρείστε παχύσαρκο άτομο ή “Healthy Weight”, αν έχετε φυσιολογικό σωματικό βάρος.

http://www.heartfoundation.org.au/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι μπορείτε να πάθετε από τις γρήγορες δίαιτες

Μάθε τα οφέλη του πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα!