Ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από το ΕΚΠΑ για τους πρόσφυγες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ολοκληρώθηκε η καταγραφή του ιατροφαρμακευτικού υλικού της πρόσφατης δράσης του ΕΚΠΑ για την υποστήριξη των δομών υποδοχής/φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Η παραπάνω καταγραφή πραγματοποιήθηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, γνωστής για την ευρύτερη κοινωνική δράση της, και μέλους του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες», κ. Υπατίας Δούση-Αναγνωστοπούλου, με την ουσιαστική συμβολή ομάδας 35 εθελοντών από το 2ο έτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 

Η ομάδα με τον ενθουσιασμό και την ενεργητικότητά της συνέβαλε στο διαχωρισμό, την κατηγοριοποίηση και την καταγραφή του υλικού. Αυτή τη στιγμή το ΕΚΠΑ έχει στη διάθεσή του συνολικά 3.534 ιατροφαρμακευτικά είδη από περισσότερες από 500 διαφορετικές κατηγορίες προς διάθεση. Τα είδη αυτά θα διατεθούν σε δομές υποδοχής/φιλοξενίας με τις οποίες οι εθελοντικές ομάδες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ΕΚΠΑ είναι σε επαφή και συνεργασία.

Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της ίδιας ως άνω δράσης συγκεντρώθηκαν 610 κούτες και μεγάλες σακούλες με τρόφιμα, είδη διαβίωσης, είδη προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, ρούχα κ.ά. Τα είδη αυτά διατέθηκαν ήδη στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα και στο αντίστοιχο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η παραχώρηση από το Κέντρο εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ δύο αυτόματων απινιδωτών, που προμηθεύθηκε γι’ αυτό το σκοπό, καθώς και σκευασμάτων ινσουλίνης.

Οι Πρυτανικές Αρχές και τα μέλη του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες» ευχαριστούν όλους για τις προσφορές τους και τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν τις δράσεις του ΕΚΠΑ για τους πρόσφυγες.

Εκτός από μεμονωμένα άτομα, εντός και εκτός του ΕΚΠΑ, στη συγκέντρωση των ειδών προσέφεραν σημαντικά οι παρακάτω φορείς και Εταιρείες:
-4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.
-Εργαζόμενοι Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (Ηράκλειο Κρήτης).
-Πολιτιστικός Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής.
-Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα: Medochemie HELLAS, RAFARM AEBE, Help ABEE, Frezyderm ABEE, IASIS Pharmaceutical HELLAS ABEE, Specifar A.B.E.E.).
Alpha marine consulting.
-Μεταφορική Εταιρία Γιώργος Αλεξίου (2 φορτηγά και 5 εργαζόμενοι για τη μεταφορά όλων των ειδών).
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό (Διοργανώνεται σχετική δράση και θα παραδοθούν τα είδη κατευθείαν στην Περιφέρεια Αττικής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν