Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για ανέργους! Όλες οι ρυθμίσεις

  • Iatropedia
Αφού η κυβέρνηση με τα μέτρα της οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, τώρα φροντίζει να του καλύψει ιατροφαρμακευτικά. Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την κάλυψη ακόμη και με εργασία 50 ημερών.

Κάλυψη για νοσηλείες και φάρμακα θα παρέχεται ακόμη και σε εργαζόμενους που έχουν έστω 50 εργάσιμες ημέρες με ένσημα όπως προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ακόμη και οι νυν άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο50 ημέρες ασφάλισης είτε πέρυσι το 2012 είτε το τελευταίο 15μηνο.

Από την άλλη οι άνεργοι θα έχουν κάλυψη για ασθένειες έως τον Φεβρουάριο του 2014

Η διάταξη που προώθησε στη βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προβλέπει και νέες ρυθμίσεις για τη χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας, δεδομένου ότι πλέον η κυβέρνηση αποδέχεται ότι ο αριθμός των ανέργων αλλά και των υποαπασχολούμενων, υπερβαίνει κάθε προηγούμενο.

Μέχρι να ψηφιστεί η ρύθμιση οι υπηρεσίες του ΙΚΑ θα πρέπει στους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους να θεωρούν τα βιβλιάρια ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, (ιατρική, φαρμακευτική, νοσοκομειακή κλπ), με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε πέρυσι, είτε το τελευταίο 15μηνο.

Έτσι με τη ρύθμιση αυτή οι ανασφάλιστοι θα καλύπτονται για 2 χρόνια από το Ταμείο τους με βασική προυπόθεση επίσης να έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάκερ χτύπησαν τους νοσοκομειακούς γιατρούς! Το μήνυμα και η εισβολή στην ιστοσελίδα (ΦΩΤΟ)

Κόβονται κι άλλο τα κονδύλια στα νοσοκομεία! Πόσα θα δοθούν το 2013

Άρχισαν τα όργανα: Τι λέει ο πρώην Γ.Γ. του υπ.Υγείας για την αξιολόγηση Διοικητών

Μπορεί να είναι επικίνδυνα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα;

Πρώτο θέμα στο CNN οι ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν