Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Η αλήθεια έλαμψε για τα εμβόλια»

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλια
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που καταγράφουν αύξηση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού της Ελλάδας τους εμβολιασμούς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σχολιάζει: "Η αλήθεια αργά ή γρήγορα λάμπει".

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Νίτσας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που καταγράφουν επέκταση του εμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα, αναφέρει ότι «Η αλήθεια αργά ή γρήγορα λάμπει. Είμαι περήφανος που ο ΙΣΘ έχει συμβάλλει -με την διαρκή εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια εδώ και τρία χρόνια- στην αποκάλυψη της επιστημονικής αλήθειας για την αναγκαιότητα των εμβολίων».

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι περισσότεροι Έλληνες και Ευρωπαίοι πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, παρά το «αντιεμβολιαστικό κίνημα» που φάνηκε να αποκτά ορισμένους οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το ελληνικό ποσοστό υπερτερεί του ευρωπαϊκού μέσου όρου, κατά… 85%.

Το Ευρωβαρόμετρο έδειξε επίσης ότι περίπου οι μισοί από τους πολίτες της Ε.Ε. έχουν εμβολιαστεί την τελευταία πενταετία και ότι η μεγάλη πλειονότητα (79%) συμβουλεύεται και εμπιστεύεται επιστήμονες της υγείας για να βρίσκει ασφαλείς πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς. Η συλλογική ανοσία είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως για όσους έχουν ανεπαρκές ανοσοποιητικό σύστημα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια έναν από τους… 10 σημαντικότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία! 

ΙΣΘ: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και επιστημονικές δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και στις επιστημονικές δράσεις της εμβολιαστικής καμπάνιας του ΙΣΘ θα παρουσιαστούν ανάμεσα σε πολλά άλλα νεότερα στοιχεία για τη γρίπη (διδάγματα και πρόληψη), ενώ καθηγητές ιατρικής του ΑΠΘ, γιατροί και παιδίατροι θα μιλήσουν «για την επιδημία ιλαράς στη βόρεια Ελλάδα, τον εμβολιασμό ενηλίκων, την καθοριστική σημασία των εμβολιασμών στην παιδική και εφηβική ηλικία». Ταυτόχρονα θα γίνει και… «εμβολιαστική πορεία» γιατρών και φοιτητών ιατρικής στο θαλάσσιο μέτωπο της Νέας Παραλίας.

Το  #ΕμβολιαΖΩ3 δίνει ραντεβού με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και φέτος στις 12 Μαίου, στην πλατεία Λευκού Πύργου… Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, με τη βοήθεια και των ΜΜΕ, «Μας προστατεύουν όλους» όπως τονίζει και το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα εμβόλια και τη συνεισφορά τους στη δημόσια υγεία.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσκαλεί και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ώστε να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα των εμβολίων, στο πλαίσιο του φετινού #ΕμβολιαΖΩ3.

Ταυτόχρονα, θα εμβολιάσει όσους εξ αυτών το επιθυμούν, όπως και πέρυσι με αντιτετανικό ορό.

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαίου, στις 12 το μεσημέρι στην οδό Επανωμής 26 και Αδριανουπόλεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν