Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Βασικός στόχος η πρόληψη και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

  • Iatropedia newsroom
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Δημόσιας Υγείας.

Η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και πρέπει να φτάσει σε κάθε άκρη της Ελλάδας, τόνισε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο πρόεδρος του Νικόλαος Πλατανησιώτης.

«Φέτος βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε την ευχή για ‘Καλή Χρονιά με περισσότερη υγεία’ διότι τα τελευταία χρόνια, όλοι αντιληφθήκαμε -μετά τα όσα έχουμε ζήσει- πόσο σημαντική είναι η πρόληψη αλλά και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Από εδώ, τον Πειραιά που έχει αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής, δίνουμε το μήνυμα που πρέπει να φθάσει σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και της υγείας όλων, τόνισε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, βουλευτές, στελέχη της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων, εκατοντάδες ιατροί – μέλη του ΙΣΠ, εκπρόσωποι φορέων. Τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Σύμβουλός του επί θεμάτων Υγείας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ισχυρή ήταν και η παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης. Στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ανταποκρίθηκαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Σπανάκης και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια για τη Δημόσια Υγεία κ. Φωφώ Καλύβα.

Κατά το χαιρετισμό τους η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης αναφέρθηκαν στο έργο που κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και στα μέλη του που φροντίζουν όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών από την Αττική και τα νησιά.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, είπε όχι μόνο για να ανταλλάξουμε ευχές αλλά και να ακούσουμε απόψεις, να ανταλλάξουμε προτάσεις και προβληματισμούς ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να εξασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών, ειδικά στον απόηχο μιας πανδημίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιατρικός κόσμος έβαλε πλάτη για να βγούμε νικητές», πρόσθεσε ο κ. Σπανάκης.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα δήλωσε ότι «μία μία από τις βασικές κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αφορά στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας, για πρώτη φορά, προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου για όλο τον πληθυσμό, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες και στοχεύοντας στην εφαρμογή μιας δίκαιης πολιτικής, ώστε μηδενός εξαιρουμένου, όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες. Συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την εκδήλωση αλλά και τις πρωτοβουλίες του ειδικά για την αρωγή ευάλωτων και ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων με τις δράσεις του».