Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: «Οργανωμένη προσπάθεια πληβειοποίησης των ιατρών»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από τον Σύλλογο βλέπουν τα ειδικά μισθολόγια να βρίσκονται στο στόχαστρο στο άμεσο μέλλον ενώ θεωρούν δεδομένη την εξόντωση των γιατρών που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όπως αναφέρουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, «μετά την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση το σύνολο των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και πληβειοποίησης και των υπόλοιπων κλάδων του ιατρικού κόσμου, και συγκεκριμένα των νοσοκομειακών ιατρών (ιατρών ΕΣΥ και πανεπιστημιακών ιατρών), με στόχο την εξοικονόμηση 118 εκατ. από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού…».

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν οι γιατροί της Αχαϊας,  στο άρτι ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε και ψηφίσθηκε τροπολογία για «αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια». Οι γιατροί σχολιάζουν ότι «η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για «εξορθολογισμό» και εξέταση των ειδικών μισθολογίων «από μηδενική βάση», σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα για νέες μειώσεις στις αποδοχές των αμειβόμενων με ειδικά μισθολόγια, δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά τα ειδικά μισθολόγια έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Η κατάθεση τροπολογίας την ύστατη στιγμή, για αναζήτηση ισοδυνάμων μέχρι τέλους του έτους, δεν υπόσχεται ανατροπή στις επερχόμενες περικοπές.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ιδεοληπτική προσέγγιση, που εφαρμόζει οργανωμένο σχέδιο ισοπέδωσης και καταρράκωσης των ιατρών, όπως και του συνόλου των επιστημόνων, έτσι ώστε να επέλθει η πλήρης εξίσωση προς τα κάτω».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν