Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Υποτονικό το ενδιαφέρον γιατρών για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ελάχιστες σχετικά με τις ανάγκες της περιοχής ήταν οι αιτήσεις γιατρών στην Πάτρα για την στελέχωση των ΤΟΜΥ της περιοχής. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ.

Όπως αναφέρουν από τον ΙΣΠ, «με τη λήξη της προκήρυξης θέσεων ιατρικού δυναμικού για τις σχεδιαζόμενες 10 ΤΟΜΥ στην περιοχή της Πάτρας, ζητήθηκαν σχετικές βεβαιώσεις του ΙΣΠ από ιατρούς, ως εξής:

-Για την προκήρυξη 40 ιατρών γενικής ιατρικής ή παθολογίας, ζήτησαν βεβαίωση συνολικά 16 ιατροί (40%), ήτοι 10 γενικοί ιατροί και 6 παθολόγοι.

-Για την προκήρυξη 10 θέσεων για παιδιάτρους, αιτήθηκαν και έλαβαν βεβαίωση 13 παιδίατροι.

Δεν είναι γνωστό εάν όλοι οι αιτούντες υπέβαλαν και ηλεκτρονική αίτηση κατά τη διάρκεια της προκήρυξης ούτε αν όλοι οι αιτούντες ενδιαφέρονται για θέση στις τοπικές ΤΟ.Μ.Υ. Αναζητούνται ακόμη οι δομές που θα φιλοξενήσουν τις τοπικές μονάδες υγείας, δεν είναι γνωστό πως θα καλυφθεί το κόστος συντήρησης και ποιες θα είναι οι προδιαγραφές.

Προκύπτουν ερωτήματα για το εάν θα λειτουργήσουν όλες οι ΤΟ.Μ.Υ. και εάν ναι, με ποιο ωράριο λειτουργίας.

Οι ανάγκες των πολιτών σε υπηρεσίες ΠΦΥ παραμένουν ακάλυπτες σε μεγάλο βαθμό, καθιστώντας επιβεβλημένη την άμεση τροποποίηση του πολιτικού σχεδιασμού της μεταρρύθμισης.

Η Πρόεδρος             Ο Αντιπρόεδρος           Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής   Γεώργιος Πατριαρχέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν