Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δώρισε αμαξίδιο σε τετραπληγικό προσφυγόπουλο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΜΚΟ Praxis και απέστειλε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες ενός 11χρονου προσφυγόπουλου που έχει τετραπληγική αναπηρία. Εξάλλου ο ΙΣΑ δώρισε απινιδωτή στον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου, για να καλύψει τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Πανόρμου της Καλύμνου.

Οι εκπρόσωποι της Praxis που παρέλαβαν το αμαξίδιο, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει δείξει εμπράκτως τη στήριξή του στους πρόσφυγες που εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους στη χώρα μας και η ελληνική πολιτεία οφείλει να τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και να τους εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τον απινιδωτή, τον παρέδωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να υποστηριχθεί κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών περιοχών και την ενίσχυση των δομών υγείας που καταρρέουν από την οικονομική κρίση και την αδιαφορία της πολιτείας.

Επίσης το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής απέστειλε υγειονομικό υλικό στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρών, μέσω του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Πατούλης τόνισε: «Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να συνδράμουμε τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και ειδικά τα ακριτικά νησιά μας. Οι κάτοικοι των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία και πληρώνουν με την υγεία τους, την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει φτάσει μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας για να στηρίξει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Παράλληλα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα για στήριξη των δημόσιων δομών που καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση και τις λανθασμένες πολιτικές του υπουργείου Υγείας που δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και τα αναγκαία κίνητρα για την υγειονομική κάλυψη αυτών των περιοχών».