Ιατρείο για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά από τους γιατρούς του ΙΣΠ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά από αύριο 2 Μαρτίου ξεκινά τη λειτουργία ιατρείου στον χώρο του ΟΛΠ. Η λειτουργία του θα είναι σε σταθερή βάση και ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και έχει ήδη στελεχωθεί με γενικούς γιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε εδώ την σχετική ενημέρωση από τον ΙΣΠ:

Στο πλαίσιο στήριξης κάθε σημαντικού κοινωνικού προβλήματος και ευαισθητοποιούμενος από το δράμα των προσφύγων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά δράση και ανταποκρίνεται εμπράκτως στο σημαντικό θέμα της μέριμνας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.
Έτσι, ο Σύλλογος μας από αύριο 2 Μαρτίου 2016 ξεκινά τη λειτουργία Ιατρείου στον χώρο του ΟΛΠ. Η λειτουργία του θα είναι σε σταθερή βάση και ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και έχει ήδη στελεχωθεί με Γενικούς Ιατρούς, Παθολόγους, Παιδιάτρους, καθώς και Νοσηλευτικό προσωπικό.
Στόχος μας είναι να καταγράψουμε σε πρώτη φάση τους πρόσφυγες-μετανάστες με χρόνια προβλήματα υγείας, ώστε να τους παράσχουμε άμεσα τόσο την Ιατρική Περίθαλψη, όσο και την Φαρμακευτική Αγωγή που έχουν ανάγκη, καθώς και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.
Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στη χώρα μας, αναζητώντας το δικαίωμα στη ζωή και εμείς -τουλάχιστον στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό τομέα- ευελπιστούμε να τους καλύψουμε. Γιατί για μας, η Υγεία είναι δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ