Ιάσων Φωτήλας: Ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη ενδοκρινολόγων στη Δυτική Ελλάδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ερώτηση
Στις καταγγελίες ότι οι ασθενείς που χρήζουν εξέτασης από ενδοκρινολόγο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μπαίνουν σε λίστα αναμονής – ή καλύτερα «ντροπής» - για το 2019 (!) και μετά αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

 

Αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει για όλο το 2018 τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία επειδή υπάρχει μόνο ένας ιατρός ενδοκρινολόγος! Η λύση είναι όποιος ασθενής έχει χρήματα να βάλει το χέρι στην τσέπη του και να πληρώσει τον ιδιώτη ιατρό – μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν αληθεύουν οι καταγγελίες και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχώς διακηρύσσει την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η καθημερινότητα, όμως, των Ελλήνων είναι πολύ διαφορετική, αφού αναγκάζονται να πληρώνουν από το υστέρημά τους τον ιδιώτη ιατρό ώστε να εξετασθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι ασθενείς που χρήζουν εξέτασης από ενδοκρινολόγο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μπαίνουν σε λίστα αναμονής – ή καλύτερα «ντροπής» – για το 2019 (!) και μετά, αφού τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία έχουν κλείσει για όλο το 2018 επειδή υπάρχει μόνος ένας ιατρός ενδοκρινολόγος! Το πρόβλημα είναι υπαρκτό σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Περιφέρειας και αντιμετωπίζεται μόνο εάν οι ασθενείς βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και πληρώσουν σε ιδιώτη ιατρό – μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι μία και αποτυπώνεται με εύγλωττο τρόπο από την πρωτοφανή ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες για να βρουν διαθέσιμο ραντεβού σε ιατρό ενδοκρινολόγο ή και άλλης ειδικότητας, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, γιατί τα απογευματινά, είναι επί πληρωμή.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Αληθεύουν οι καταγγελίες για την ύπαρξη ενός μόνο ενδοκρινολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»; Υπάρχουν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με την ειδικότητα του ενδοκρινολόγου στην Πάτρα ώστε να μπορούν να καταφεύγουν σε αυτούς οι ασθενείς και να μην αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους;

2.      Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών ενεργειών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας                             Αχαΐας

Βασίλης Οικονόμου                          Επικρατείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν